időjárás -1°C Balázs 2023. február 3.
logo

Tollhegyen

HÍRZÓNA

Lenni vagy, nem? Lenni.

Lenni vagy, nem? Lenni.

Az európai filozófiatörténet az észhasználat öntörvényűvé válásának története.

Aktuális

FÓKUSZBAN

Összeomlik a kisantant magyarellenes akciója

Összeomlik a kisantant magyarellenes akciója

A románok határsértéssel vádaskodnak, holott éppen ők lőtték a magyar járőröket. Az olaszországi Petőfi-ünnepségeket állítólag betiltja Mussolini, ám ezt más források cáfolják.

Álhírekkel támadják az országot

Álhírekkel támadják az országot

A házszabály szigorítását sürgetik, hogy a nemzetgyűlés a locsogás parlamentje helyett a munka parlamentje legyen. Bethlen István kifejti: szervezett maffia áll az ország elleni akciók mögött.

2023. február 3. péntek 16:00

Aprók tánca a Hagyományok Házában

Gyermektáncház várja a kicsiket és szüleiket játszani, táncolni, énekelni a Hagyományok Házában február 3-án, 16 órától. A táncházban az évkört követve a tánctanulás mindig aktuális eseménnyel, ünneppel, tennivalóval egészül ki, így a Szent Balázs-napi mulatságon gyertyaszentelői medvecsalogatásra számíthatnak a gyerekek. A hathatós csalogatás érdekében még szárdudát is készíthetnek a kicsik Dobinszki Csillával.
2023. február 3. péntek 17:00

Nyugtalan idők – kiállítás

Szurcsik József festőművész, grafikusművész, az MMA rendes tagja legújabb munkáiból válogat az a tárlat, ami az intenzív emóciókat sugárzó műveken keresztül mutatja be áttételesen, szimbolikus és direkt képi eszközökkel a napjainkban megélt nyomasztó jelenségeket. A kiállítás megnyitója a kecskeméti Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban február 3-án 17 órakor kezdődik. A tárlatot Virág Ágnes művészettörténész nyitja meg.
2023. február 3. péntek 19:00

Operettissimo – jubileumi gála

A kolozsvári Operettissimo együttes jubileumi gáláját hallgathatja meg a közönség a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házában február 3-án 19 órai kezdettel. Bár az operettet populáris mivolta miatt sokan az opera kistestvérének hiszik, valójában nemcsak önálló műfaj, hanem hungarikum is. A fennállásának 10. évfordulóját ünneplő együttes műsora a szórakozás mellett alkalmat ad arra, hogy elmerüljünk a magyar zenekultúra egy sajátos szegmensében.
2023. február 3. péntek 19:00

A miniszter félrelép – bemutató Kecskeméten

A kilencvenes évek egyik legsikeresebb magyar filmje Ray Cooney A miniszter félrelép című vígjátékából készült, melyet eredeti közegében, a színpadon nézhetnek meg február 3-án 19 órától a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban. Akár ismerik a filmet, akár nem, ez a bohózat valódi szórakozást ígér, melyre az angol vígjátékszerző neve a garancia. A darabot Adorjáni Bálint főszereplésével, Besenczi Árpád rendezésében láthatják.
2023. február 3. péntek 19:30

A Doktori Iskola orgonista hallgatóinak koncertje

Február 3-án 19.30-tól a Doktori Iskola orgonista hallgatóinak koncertjét hallgathatjuk meg a Zeneakadémián, ahol hagyományosan jelentős az orgonistaképzés szerepe. A Nagyterem nemrég újjáépített Voit-orgonáján mások mellett olyan zeneszerzők darabjainak orgonaátirata szólal meg, mint Sosztakovics, Mendelssohn, Liszt, és Albéniz; Tabajdi Ádám, Kristófi László, Kaposi Brúnó és Schallinger-Foidl Artúr tolmácsolásában.
2023. február 3. péntek 20:30

Táncház a Berka együttessel a Fonóban

Több mint tíz éve tartja rendszeres táncházát a Fonóban minden második pénteken a Berka együttes. A Berka klubok táncházaiban mind a moldvai, mind pedig a népi vonós zenére táncolni vágyók találnak lehetőséget, hiszen két teremben zajlik a tánc egész este. A Nagyteremben Gyurka Fábián táncmester és a Berka jóvoltából moldvai táncházi hangulattal, az Előtérben vonós táncházi muzsikával várnak minden érdeklődőt, legközelebb pénteken 20.30-tól.
Ajánlók
több mutatása
A trónkövetelő

A trónkövetelő

Illene végre pozitív felütéssel indítani az Alföld borászatáról szóló írásokat.