időjárás 4°C Nándor 2021. October 19.
logo

Gyurcsány a DK-t ünnepli

A Demokratikus Koalíció elnöke közösségi oldalán kijelentette, hogy pártja tovább erősödött.

A helyzet

Tollhegyen

HÍRZÓNA

Indul a nagy napelempályázat

A tervek szerint közel 35 000 háztartás veheti igénybe a napelemek telepítésére nyújtott támogatást, ebből 11 600 pedig fűtés-korszerűsítésben is részesülhet.

Kérdéseim Márki-Zay Péterhez

Miután MZP „hivatalosan” is a balliberális ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje lett, ideje pontosan látnia a közvéleménynek: ki is ő valójában?

Merítő

A hiúz birodalma

Különös érzés egy olyan bükkösben járni, amelyről tudjuk, hogy hiúzok lakhelye. Misztikus élmény.

Aktuális

Kelet-Afrika csodavilágában

Sáska László hagyaték fotóiból, dokumentumaiból és tárgyaiból ad közre néhány becses darabot a Magyar Földrajzi Múzeum időszaki kiállításán, Érden.

Beszédes csontok

Az Itália középső részén virágzó etruszk civilizáció régóta foglalkoztatja a kutatókat.

FÓKUSZBAN

Manipulálni lehet az öregedést

Az ELTE és Semmelweis Egyetem kutatói szerint a DNS-lánc átkapcsolható úgy, hogy 5-6 évvel fiatalabb életkornak megfelelő állapotba kerülhessen.

Zöld út a soproni népszavazásnak

Kolozsváron koncepciós perben egy magyar embert halálra, tizenkét főt többéves kényszermunkára ítélnek. A Népszövetséghez fordul a Magyarországi Újságírók Egyesülete a jugoszláviai magyar újságírókat érő folyamatos atrocitások miatt.

Elítélik Tisza István gyilkosait

Károlyi Mihály bizalmasát, Kéri Pált halálra ítélik Tisza István gyilkosainak perében. Egy amerikai lap úgy értékel: hazánkban nincsenek zsidóellenes atrocitások. Horthy Miklóst méltató cikk jelenik meg az Amerikai Magyar Népszavában.

Ultimátumot kapunk az antanttól

Tíznapos határidőt szab az antant Nyugat-Magyarország teljes kiürítésére. Masaryk csehszlovák elnök felvidéki útját lakossági tiltakozások kísérik. Rátkai Márton magyar színházat alapít New Yorkban, s hívja Fedák Sárit, Csortos Gyulát.

Márki-Zay hamar varázstalanodni fog

Nagyon hamar ki fog derülni, hogy neki is alá kell írni a hat párttal, magával Gyurcsány Ferenccel, így ő is a bukott baloldal kirakatemberévé válik.

Trópusi Trump

Amerika legfiatalabb elnöke, Nayib Bukele Twitteren intézi Salvador ­államügyeit.

Hirtelen előugró veszélyek az utakon

Egy-egy ütközés a járműben és az állatban is jelentős kárt okozhat, amit az autóvezető főként a cascóval vagy vadkár-kiegészítő konstrukciójával fedezhet.

Angyalszárnyak és Asszonyok

A Keresztény Színházi Fesztivállal a szervezők a hit és a szakralitás közösségformáló, nemzetépítő és -megtartó erejére szeretnék felhívni a figyelmet.

Út a belső csendig

A Kertész Imre Intézet Pilinszky 100 programsorozatához kapcsolódik Bogányi Gergely zongoraművész négy alkalommal jelentkező zenés irodalmi estje, a Közelről.