időjárás 10°C Előd 2021. October 22.
logo

HÍRZÓNA

Kérdéseim Márki-Zay Péterhez

Miután MZP „hivatalosan” is a balliberális ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje lett, ideje pontosan látnia a közvéleménynek: ki is ő valójában?

Merítő

Hervad már

Ha igaz, amit a fák elé tűzött megannyi táblácska hirdet, akkor egészen biztos, hogy Rákóczi Ferencnek az volt a mániája, hogy az ország legkülönbözőbb pontjain fák alá hevert.

Aktuális

FÓKUSZBAN

Leprás csimpánzok Afrikában

Sokáig azt tartották, hogy ez a betegség kizárólag az embert sújtja, de kiderült, hogy más fajokat is megfertőz.

IV. Károly ismét hatalomra tör

Programadó beszédet tart Bethlen István miniszterelnök Pécsett. Majd másodszor is megjelenik, immár fegyveresekkel IV. Károly, hogy elhagyott trónját puccsal visszafoglalja. A volt király vonatát feltartóztatják Győr és Komárom között.

Zöld út a soproni népszavazásnak

Kolozsváron koncepciós perben egy magyar embert halálra, tizenkét főt többéves kényszermunkára ítélnek. A Népszövetséghez fordul a Magyarországi Újságírók Egyesülete a jugoszláviai magyar újságírókat érő folyamatos atrocitások miatt.

Elítélik Tisza István gyilkosait

Károlyi Mihály bizalmasát, Kéri Pált halálra ítélik Tisza István gyilkosainak perében. Egy amerikai lap úgy értékel: hazánkban nincsenek zsidóellenes atrocitások. Horthy Miklóst méltató cikk jelenik meg az Amerikai Magyar Népszavában.

Korlátok közé szorított szerelem

– A mosoly országa operai igényességgel megírt operett, amelyet nem könnyű énekelni – mondja Bordás Barbara, aki Lizát alakítja a darabban.

Sétagalopp vidéken és városban

Sétálni, sétafikálni, kóricálni szinte mindenki szeret – komótosan, tipegve, cammogva, csoszogva –, ha nem kell rohannia sehová.

Szégyenfolt

„Magdolna lányom! Mivel magyarázod azt a ledér képet, ami a minap jelent meg Az Est társasági rovatában?!”

Puskatűz Budaörsön

Száz éve, 1921. október 23- án kezdődött meg a Károly király és Horthy Miklós csapatai közötti harc, a budaörsi csata.