időjárás 1°C Angelika 2023. január 27.
logo

A Helyzet

HÍRZÓNA

Lenni vagy, nem? Lenni.

Lenni vagy, nem? Lenni.

Az európai filozófiatörténet az észhasználat öntörvényűvé válásának története.

Aktuális

FÓKUSZBAN

Összeomlik a kisantant magyarellenes akciója

Összeomlik a kisantant magyarellenes akciója

A románok határsértéssel vádaskodnak, holott éppen ők lőtték a magyar járőröket. Az olaszországi Petőfi-ünnepségeket állítólag betiltja Mussolini, ám ezt más források cáfolják.

Álhírekkel támadják az országot

Álhírekkel támadják az országot

A házszabály szigorítását sürgetik, hogy a nemzetgyűlés a locsogás parlamentje helyett a munka parlamentje legyen. Bethlen István kifejti: szervezett maffia áll az ország elleni akciók mögött.

Weiss Manfréd a kommün áldozata

Weiss Manfréd a kommün áldozata

Meghal Weiss Manfréd, akinek egészsége a kommün alatti meghurcolásával rendült meg. A szociáldemokrata párt kongresszusán kijelentik: a magyar faluban nincs kultúra és demokrácia.

2023. január 28. szombat 09:00

Madárgyűrűzési bemutató a Fiumei úti sírkertben

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) budapesti helyi csoportja és a Nemzeti Örökség Intézetének együttműködésében az MME szakemberei madárgyűrűzési bemutatót tartanak a Fiumei úti sírkertben január 28-án, szombaton délelőtt 9 és 12 óra között. A sírkert gazdag növény- és állatvilágának köszönhetően parkként is élményt nyújthat a látogatóknak, ráadásul az MME több mint nyolcvan itt előforduló madárfajt figyelt meg a területen.
2023. január 28. szombat 10:00

Kínai Újévi Fesztivál 2023

A magyarországi kínai közösség január 28-án és 29-én kulturális programokkal köszönti a kínai új évet Budapesten. A Chinatownban megtartott fesztiválon lesznek kültéri és beltéri programok, ünnepi ételek, teaszertartás, kínai orvosi vizsgálat, tradicionális kézművesség. Ezenkívül interaktív játékokkal is készülnek, mint például a hanfu cosplay, csináld magad kínai tésztabatyu, kínai csomókötés és a papírkivágás.
2023. január 28. szombat 10:00

Legyőzetve győz – Jelenczki István emlékfilmje Dr. Tóth Zoltán Józsefről

Január 28-án reggel 10 órától tűzte műsorára az Uránia Nemzeti Filmszínház Jelenczki István Legyőzetve győz című, Dr. Tóth Zoltán József alkotmányjogász, jogtörténész és politológus, a Magyar Szent Korona tan és Történeti Alkotmány kutatójának életéről, munkásságáról és tragikus hirtelenségű haláláról szóló filmjét. Az alkotást Dr. Tóth Zoltán József halálának ötödik évfordulója alkalmából vetíti a Filmszínház.
2023. január 28. szombat 10:04

Duna TV: Óz, a csodák csodája

A kansasi tanya fekete-fehér világából Dorothyt a forgószél Óz szemkápráztatóan színes mesevilágába repíti. Bármily csodálatos is azonban ez a világ, Dorothy legszívesebben inkább mégis hazatérne Henry bácsihoz és Em nénihez, ám ahhoz, hogy e kívánsága teljesüljön, el kell jutnia Ózhoz, a nagy varázslóhoz. Útközben jóbarátokra lel, a Madárijesztő, a Bádogember és a Gyáva Oroszlán elkísérik Smaradgvárosba, mert nekik is volna kívánságuk Óztól: észt, szívet, illetve bátorságot szeretnének.
2023. január 28. szombat 15:00

Hallgassunk Schubertet! – tematikus nap

Három Schubert-koncerttel kezdi az évet a Concerto Budapest a Zeneakadémián, ahol számos nemzetközi fellépő színesíti majd a január 28-i programot. Vendégművészként pódiumra lép Baráti Kristóf, Maxim Rysanov Angliában élő ukrán brácsaművész és Juliane Banse operaénekes, a Virtuó­zok tehetségkutató fiatal felfedezettjei közül Abouzahra Amira, Bánkövi Bence, Boros Mihály, Puporka Jenő és Rozsonits Ildikó, valamint a Keller Quartet.
2023. január 28. szombat 18:00

Háború és béke – bemutató az Operaházban

Lev Tolsztoj Háború és béke című történelmi regénymonstrumából a zenedráma megírására Oroszország náci megszállása ihlette Prokofjevet. Az opera első felének Békéje Prokofjev legszebb és legintimebb tablóit vonultatja fel, és éles ellentétben áll a második, Háború-rész cári (mondhatni szovjet) jeleneteivel. Prokofjev mesterien festi meg a hatalmas tömeg harcát és benne az egyes szereplőket. Szerelem és halál egyetlen gigantikus meséjévé szövi a cselekményt.
Ajánlók
több mutatása
A barna ötven árnyalata

A barna ötven árnyalata

Valamiért a magyarok nem kultiválják a barna söröket. Legalábbis még a nemzetközi átlaghoz képest is kevesebb fogy nálunk.