időjárás 1°C Elza 2023. december 1.
logo

Poszt-Trauma

HÍRZÓNA

Aktuális

FÓKUSZBAN

Hitler segítségével szerveznek puccsot a fajvédők

Hitler segítségével szerveznek puccsot a fajvédők

Lakomával ünnepelve Károlyi Mihályt éltetik és fenyegető beszédeket mondanak a volt köztársasági elnök hívei az októberi forradalmi puccs ötéves évfordulóján, ami széles körű felháborodást vált ki.

Bethlen a politikai baromorvosokat bírálja

Bethlen a politikai baromorvosokat bírálja

Bethlen István miniszterelnök politikai analfabétáknak nevezi a fajvédőket. Vass József népjóléti miniszter kijelenti: mindegy, hogy Mohamedet vagy Mózest követi-e valaki, ha magyar akar lenni.

Ez a ház a jövőt jelentheti

Ez a ház a jövőt jelentheti

Grekofski Nathalie belga származású építésszel, Makovecz Imre egykori kollégájával egyebek közt a legendás mesterről és az építészet közösségteremtő erejéről beszélgettünk.

2023. november 15. szerda 10:00

Összjáték - Az FFS új tagjainak bemutatkozó kiállítása a K11-ben

A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója (FFS) kiállításán ezúttal hat alkotó munkái láthatóak a K11 Laborban november 15-től egészen 2024. január 1-ig. A kiállítás létrejöttét a kölcsönös párbeszédre való nyitottság jellemzi: a folyamat az alkotók és a kurátorok között egy olyan összjáték, amelynek során a különféle látásmódok, az eltérő elképzelések darabkái idomulnak egymáshoz.
2023. december 1. péntek 15:00

Öt templom adventi fesztivál Győrben

December 1-től 19-ig rendezik meg Győr-Újvárosban az Öt templom fesztivált, amelynek szervezői idén a háború, a háborúság témaköréből válogattak nemzetközi és hazai produkciókat. Magyarország mellett Ázsiától Európáig, családi viszályoktól a nagy világégésekig, a személyes élményektől a nemzedéki traumákig, világnézetek és művészeti megoldások széles spektrumát mutatva meg.
2023. december 2. szombat 17:00

Kettős könyvbemutató a Benczúr Házban

A Magyar Írószövetség kettős könyvbemutatót szervez december 2-án 17 órai kezdettel a Benczúr Házban. Az eseményen Tallián Mariann: Törvényen kívüliek és Lázár Balázs: Karantén(y)ek című köteteit ismerhetik és vásárolhatják meg az érdeklődők. A szerzőkkel Rózsássy Barbara és Zsille Gábor szerkesztők beszélgetnek.
2023. december 2. szombat 19:00

A Honvéd Férfikar ünnepváró koncertje

A világ egyik legnagyobb, hivatásos énekesekből álló együttese, a Honvéd Férfikar adventi koncertjén nem mindennapi zeneművek és átiratok szólalnak meg a reneszánsztól napjainkig. A koncert igazi különlegessége lesz a francia zeneszerző, Francis Poulenc: Assisi Szent Ferenc négy kis imája, de fölhangzik majd Randol Alan Bass: Gloriája és klasszikusok is.
2023. december 3. vasárnap 10:00

Adventi családi programok a Nemzeti Színházban

December 3-án, 10-én és 17-én a Nemzeti Színház ingyenes, advent vasárnapi délelőtti programokat rendez. Minden alkalommal 11 órától egy bábszínázi előadást láthatnak az érdeklődők, előtte, utána pedig különböző kézműves foglalkozásokon vehetnek részt. Az itt készült díszeket, ajándéktárgyakat haza is vihetik.
2023. december 3. vasárnap 18:00

Cantus figuratus – adventi koncert a Magyarság Házában

December 3-án Laczkó Vass Róbert színművész és Székely Norbert zongoraművész előadásában a XX-XXI. századi magyar költészet istenes remeklései elevenednek meg, méltó környezetbe helyezve. Egyfajta lírai polifóniában, verses paraliturgiában szólalnak meg a vallási elemekből építkező dalok, felidézve a középkori kolostorok kifinomult, szakrális-világi zenei életét.
Ajánlók
több mutatása