Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 23., hétfő, Tekla napja

Interjú

„Amikor a film elkészült, akkor kezdődik a munka”
Deák Kristóf a Foglyokban egy abszurd, de igaz történetet dolgoz fel a Rákosi-rendszerből A filmrendezővel a Foglyokról és arról is beszéltünk, hogy mikor kezdi el első mozifilmjét.
Felívelő korszak elején az ország
Magyarország megmutatta, hogy sikeres lehet a családokra építő és a bevándorlást elutasító politika, emiatt támadják hazánkat Brüsszelben – nyilatkozta lapunknak Varga Judit.
Szánthó Miklós: Egy hosszúra nyúló háború közepén vagyunk
A bevándorláspártiak bosszúhadjárata kapcsán Szánthó Miklós a PestiSrácoknak arról beszélt, hogy valójában a „liberális ármánykodás Európa-méretű mestertervével állunk szemben”.
Pécsért harcol Vári csapata
A Fidesz-KDNP és az Összefogás Pécsért Egyesület szövetségének polgármesterjelöltje nem foglalkozik az ellenfelekkel, csak Pécs jövőjére koncentrál, a város fejlődését gyorsítaná.
Kijev hatalmas hibája, hogy minden szomszédjával összeveszett
Egy friss felmérés szerint az ukránok 70 százaléka elégedett Zelenszkij munkájával. Mi a titka? Meddig tarthat ki ez a példátlan szimpátia?
Még fontos feladata van
Mi tagadás, többen meglepődtünk, amikor Török Ferenc, a kétszeres olimpiai és négyszeres világbajnok öttusázó ott volt a múlt hét végén a Kincsem Parkban a budapesti vb éremátadói között.
Mandiner: mától nyomtatásban is
Valós piaci igény mutatkozik egy nyomtatott polgári, konzervatív hetilapra Magyarországon – nyilatkozta lapunknak Szalai Zoltán, a Mandiner hetilap főszerkesztője.
Európa élén a magyar kézilabda-utánpótlás
A példátlan nyári sikersorozat után javában zajlik a férfi- és a női bajnokság, nyakunkon a női válogatott Eb-selejtezője, az év végén olimpiai kvalifikációs világbajnokságon leszünk érdekeltek.
Hetven fölött is életforma
A Velence-tavi, sukorói pályán induló több mint háromszáz magyar versenyző között ott lesz Dávid Imre (75), a Magyar Evezősszövetség örökös tiszteletbeli elnöke is.
Iain Lindsay: Az írkérdés a kulcsa mindennek
Legyünk rugalmasak, találjunk alternatívát az ír tartalékmegoldásra – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Iain Lindsay brit nagykövet.
Megméretni az élet színpadán
Ősi rokonságot, közös gyökereket érzek a magyar néppel, Magyarországon mindig otthon voltam, és az itteni költészet csakúgy, mint a filmművészet, a szívemhez nőtt – mondta Carla Romanelli.
Ha kivágják a gyökereit, elpusztul maga a fa is
Irak jelenlegi rossz biztonsági helyzetében csak egy erős központi kormány létrehozása hozhat érdemi fordulatot, ez viszont nem lehetséges a külföld segítsége nélkül — állítja Moszul szír ortodox érseke.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.