Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 23., vasárnap, Alfréd napja

Interjú

Európának többet kell tennie
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanársegédje a John McCain néhai amerikai szenátorról elnevezett rangos díjat vehette át a NATO-ról írt és Washingtonban megvédett doktori értekezéséért.
A csángó istenhit mélységes megélése
Ha nincs Trianon, akkor Csángóföld lehet, hogy olyan helyzetben lenne, mint most Erdély Magyarországhoz mérve – mondta Petrás Mária Prima Primissima- és Magyar Örökség-díjas népdalénekes, keramikus.
Sarokba szorított megrendelők
Az Építésijog.hu portál szerkesztőjével az üzletszerű csalásokról, az előlegfizetés utáni látszatmunkáról, az ígérgetésekről és az építtetők jelenlegi kiszolgáltatottságáról is beszélgettünk.
Cañellas: Elkerülnék egymást a magyarok a BL-ben
Joan Cañellas nem örülne, ha a Veszprémmel kerülne össze a csapata a negyeddöntőben, de abban is biztos, hogy a Veszprém sem repesne az örömtől, ha a Szegedet kapná a Final Fourba jutásért.
A grundról indult el Európa elitjébe
Nincs még hét éve, hogy visszavonult, de már-már legendának számít. Nemcsak Körmenden, hanem a magyar férfikosárlabda egészében, hiszen itthon és rangos külföldi klubokban is megbecsülést szerzett magának.
„A jóízlés nem magánügy”
Falusi Márton szerint van egy olyan globális tudatipar, egy olyan digitális kultúra, amelyik csak nemzetközi sztenderdeket és piaci érdekeket képvisel, s ezzel szemben csak a magaskultúra van.
Továbbhaladni az örökölt csizmával kitaposott úton
Moussa Ahmed Junior Prima-díjas táncművész, koreográfus a FolkAréna produkciós igazgatójaként és az Urban Verbunk művészeti vezetőjeként is sokat tesz a néptánckultúra terjesztéséért. .
Változnak az uniós támogatások
Az idén is nyílnak még új pályázatok, a következő támogatási ciklusban pedig hazánk a vidékfejlesztési forrásokat a mostaninál koncentráltabb rendszerben osztaná szét.
„Kioktatás helyett együtt kell keresnünk Istent”
Miközben azt gondolnánk, többnyire üresek az egyházak, a jezsui­ták belvárosi templomát hétről hétre csordultig megtöltik, többségében ráadásul fiatalok – mondta Bellovics Gábor, segédlelkész.
Üzenetek jelennek, jövőnek
Béres József Széchenyi-díjas kutató állhatatos munkáját, morális tartását és a szocialista hatalommal való megalkuvásképtelenségét idézi meg Gyöngyössy Bence legújabb játékfilmje, A feltaláló.
Öngyilkosok lettek, mert féltek a szovjetektől
Hány civil halt meg 75 évvel ezelőtt az ostromkor és mi okozta a tömeges öngyilkossági hullámot? Erről és sok másról beszélgettünk Mihályi Balázzsal az új könyve kapcsán.
Európa jövője függ a fekete kontinenstől
Uganda Magyarországhoz hasonlóan úgy véli, hogy az afrikai problémákat Afrikában kell megoldani, és ehhez helyben kell biztosítani a segítséget – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Orbán Balázs.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!