Keresés
Magyar Nemzet
2019. április 23., kedd, Béla napja

Interjú

Aki hisz a feltámadt Krisztusban, átment a halálból az életbe
A halhatatlanság egyetlen alapvető feltétele a halál volt: csak akkor értelmezhető a feltámadás, ha Jézus előtte kileheli a lelkét a keresztfán, és ezzel elhozza nekünk a kegyelmet.
Az elitek vakok, a politikusok buborékban élnek
Gyakorlatilag a semmiből tört fel egy év alatt a nagy pártok közé a jobboldali Vox Spanyolországban, ahol a hónap végén tartanak választásokat.
Különös hölgyválasz
Gasparics Fanni, igaz, egyéni játékosként, 2012-ben ezüstérmet szerzett a téli ifjúsági olimpián, s öt éven át az orosz ligában szerepelt, a múlt hétig mégis inkább csak hokis berkekben volt ismert.
Csak el kell menni egy lesbe
— Én a természet szépségét szeretném kommunikálni, nem a pusztítást — nyilatkozta Máté Bence természetfotós, aki képével megnyerte az idei World Press Photo természetfotódíját.
Frusztrációt okozott a brexit
A brexitfolyamat okozta frusztráció az egész Egyesült Királyságban érezhető David Mundell, a brit konzervatív kormány Skócia-ügyekért felelős minisztere szerint.
Életcélom, hogy szeretni tanítsam az embereket
— Az emberek elfáradtak a szavaktól, mert olyan sokat hazudoztak, hogy mára hitelüket vesztették a szavak — állítja Szlava Polunyin világhírű orosz bohóc.
Újra napirendre kerülhet a lakásáfa
Az új lakások áfája körül a bizonytalanság ugyan megszűnt, de a hosszú távú, megfelelő szint megtalálása még nem került le a napirendről.
Három arany, kétszáz hektár
A magyar vízilabdázás nyolc háromszoros olimpiai bajnokkal büszkélkedhet, közülük heten még az élők sorában vannak, egyikük Szécsi Zoltán. „Szecska” visszavonulása után rendhagyó életutat választott.
Kormányzati támogatással éledhetnek újjá a falvak
A kormány folyamatosan figyeli majd a falusi csok eredményeit és hatásait, és ezek alapján 2022 után is folytathatja a programot, akár ki is terjesztheti — jelentette ki Gyopáros Alpár.
Kettős mércék spanyol szemmel
Az ország három voksolásra készül, hiszen a következő két hónapban tartják a parlamenti, a helyhatósági és európai uniós választásokat.
Megidézi a Népstadion szellemét
Az Ybl Miklós-díjas építészmérnök, Skardelli György alig várja, hogy a novemberre elkészülő, általa tervezett Puskás-arénát győztes mérkőzéssel avassa fel Marco Rossi magyar válogatottja.
Az ég felé kell mutatnia
– Engem zavar, hogy Nyugaton már szitokszó lett a kereszténység – mondta Dörner György, az Újszínház igazgatója, akinek teátrumában április 26. és 30. között rendezik meg a VI. Keresztény Színházi Fesztivált.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.