Keresés
Magyar Nemzet
2019. február 21., csütörtök, Eleonóra napja

Külföld

Törökország sem bírja sokáig a migrációs nyomást
Recep Tayyip Erdogan nyomatékosította: a migrációs válság okozta problémának nem lehet az az egyetlen módja, hogy Törökország határain belül tartják a szíriai menekülteket.
Franciaország az antiszemitizmus jogi kategóriáját kiterjeszti az anticionizmusra
„Az antiszemitizmus évek óta ismét áldozatokat követel” – tette hozzá arra utalva, hogy tavaly 74 százalékkal emelkedett az antiszemita incidensek száma az előző évhez képest – mondta az elnök.
Több száz migráns támadt a mexikói bevándorlási hivatal munkatársaira
A kedden történt incidens embercsempész-csoportokkal hozható összefüggésbe. A bűnözők el akarják kerülni, hogy a menedékkérőket Mexikóban nyilvántartásba vegyék.
Nem történt áttörés Juncker és May tárgyalásán
Abban azonban megállapodtak, hogy tovább folytatják a tárgyalásokat az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválása érdekében.
Bezárja egyetlen angliai üzemét a Honda
Egyetlen autógyárat működtet a Honda Nagy-Britanniában, s most, bő egy hónappal a brexit előtt, arról döntött, hogy 2021-ben ezt is bezárja, s szélnek ereszti 3500 alkalmazottját.
Donald Trump washingtoni látogatásra hívta meg Andrej Babist
A látogatásra március 7-én kerül sor. Az Izraelben tartózkodó cseh kormányfő újságíróknak megerősítette a nagykövet bejelentését.
Menedékkérőket tartóztattak le Szlovéniában embercsempészetért
A közel-keleti migránsok az elmúlt két évben legalább 73 illegális bevándorlót juttattak be először Szlovéniába, majd onnan Olaszországba fejenként 50-200 euróért.
Lemondott az albán ellenzék
Nincs oka a parlamentben maradni, hiszen az a bűnözés és a maffia uralma alá került, fogalmazott kedden az albán ellenzéki Demokrata Párt (PD) vezetője, Lulzim Basha.
Egymást fenyegeti Pakisztán és India a kasmíri incidens miatt
Pakisztán kész együttműködni Indiával a vitatott hovatartozású Kasmírban múlt héten elkövetett merénylet kivizsgálásában.
Megtöri a brit politikát a brexit okozta feszültség
Theresa Maynek biztosan nem lesz könnyű dolga, szerdán ugyanis visszatér Brüsszelbe, ahol valószínűleg egyenesben is elutasítják a megállapodás módosítására vonatkozó kérését.
Franciaország nem (csak) az, aminek látszik
Franciaország innen nézve néha egy ultraliberális, multikulturális masszának tűnik, de egyáltalán nem az. Franciaország nem csak Macron és elvbarátainak Franciaországa.
Még a dzsihadisták is beléphetnek Finnországba, ha van finn útlevelük
A finn kormányfő és a külügyminiszter korábban már jelezte, hogy egyáltalán nem áll szándékukban engedélyezni az iszlamisták hazatérését Szíriából és Irakból.
Putyin a demográfiai visszaesés ellensúlyozását célzó intézkedéseket jelentett be
A gyermekvállalás ösztönzése érdekében az orosz elnök egyebek között kezdeményezte a gyermekvállalási támogatásban részesülő családok körének kiszélesítését.
Fokozatosan toloncolja haza Berlin az afgán menedékkérőket
Eddig közel 500 elutasított afgán migránst szállítottak vissza Németországból Afganisztánba, kedden délelőtt pedig újabb repülőgép landolt a kabuli repülőtéren, fedélzetén 38 menedékkérővel.
Áder János: Dinamikusan erősödnek Ausztria és Magyarország gazdasági kapcsolatai
Ausztria még mindig Magyarország egyik legfontosabb gazdasági partnere, a harmadik legnagyobb külföldi munkaadó és befektető Magyarországon.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.