Keresés
Magyar Nemzet
2019. április 20., szombat, Tivadar napja

Külföld

Szijjártó Péter: Szerbia azért erősödött meg, mert vezetői figyeltek a nemzeti érdekekre
A tárcavezető leszögezte, hogy a magyarok nagyon becsülik Aleksandar Vucic szerb elnököt, különösen azért, mert a vajdasági magyar közösségre energiaforrásként tekint.
V4NA hírügynökség: Lopott videóval kampányol Sargentini
A Baloldali Zöldek a magyar büntető törvénykönyv szerint olyan bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak, amely miatt akár három évig terjedő szabadságvesztés is járhat.
Budapestre látogat Matteo Salvini
Május 2-án Budapestre érkezik Matteo Salvini, a belügyminiszteri posztot is betöltő olasz miniszterelnök-helyettes, hogy az európai parlamenti választások előtt egyeztessen Orbán Viktorral.
A festményeket is megmentették, belpolitikai vita alakult ki a huszártorony újjáépítéséről
Az utolsó festményeket – 15 darab XVII. századi képet – is átszállították pénteken a tűzvész pusztította párizsi Notre-Dame-ból a Louvre múzeumába.
Több mint százezer szimpatizánst várnak a szerb elnök belgrádi nagygyűlésére
Aleksandar Vucic mellett felszólal majd Milorad Dodik, Bosznia-Hercegovina háromtagú államelnökségének soros, szerb tagja, valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Anatóliából érkeztek Stonehenge építői
Stonehenge építőinek ősei a Földközi-tenger mentén haladtak nyugat felé, majd nagyjából hatezer évvel ezelőtt érkeztek a mai Nagy-Britanniába.
Frissítve
A Trump-kampány munkatársai valóban nem játszottak össze oroszokkal
A tárcavezető leszögezte a Mueller-bizottság nem talált bizonyítékot sem összejátszásra, sem összeesküvésre az orosz kormányzattal vagy az Internet Research Agency (IRA) nevű orosz álhírgyárral.
Még két évet kell várni a Batthyáneum restitúciójának a tárgyalásáig
A gyulafehérvári Batthyáneum a legnagyobb értékű ingatlan és gyűjtemény, amelyet az erdélyi magyar egyházak visszakértek a román államtól.
Feltehetően rövidzárlat okozhatta a Notre-Dame-ban keletkezett tüzet
A nevének elhallgatását kérő rendőri vezető elmondta, hogy a nyomozókat biztonsági okokból még mindig nem engedték be a székesegyházba.
Az elitek vakok, a politikusok buborékban élnek
Gyakorlatilag a semmiből tört fel egy év alatt a nagy pártok közé a jobboldali Vox Spanyolországban, ahol a hónap végén tartanak választásokat.
A Kelet is részt venne a munkában
Miután a nyugati kultúra egyik patinás szimbóluma szinte megsemmisült a hétfői tragikus tűzesetben, Japán és Kína is robotokkal sietne a Notre-­Dame restaurátorainak segítségére.
A pártfinanszírozási botrány miatt bajban vannak a liberálisok (is)
A bevándorláspárti Guy Verhofstadt vezette Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért nevű formáció magyarázata még mindig várat magára.
Már vádat is emeltek a „benzines palackos” férfi ellen
A férfi két benzines palackkal felszerelkezve akart bejutni a Manhattan szívében fekvő katolikus templomba. Az incidens nagy visszhangot váltott ki.
Teljes katonai erejét felvonultatta Irán a hadsereg napján
Az Iszlám Köztársaság a demonstrációt az USA irányába történő figyelmeztetésnek szánta, annak nyomán, hogy a Trump-kormányzat terrorista szervezetnek minősítette az iráni Forradalmi Gárdát.
Programot indított kőfaragók, ácsok és burkolók képzésére a francia munkaügyi miniszter
Emmanuel Macron ígéretet tett, hogy öt év alatt újjáépítik a Notre-Dame székesegyházat, melynek műkincseit 90 százalékban sikerült megmenteni a tűztől.
Tűzoltókat fogadott az Élysée-palotában a francia elnök
Emmanuel Marcon a a párizsi Notre-Dame-székesegyház mentésében részt vevő valamennyi ember példamutatását dicsérte.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.