Százezer embert vettek őrizetbe a korlátozások megsértése miatt

Több mint százezer, egész pontosan 104 349 embert vettek őrizetbe a rendőrök Zimbabwében március vége óta az új típusú koronavírus-járvány megfékezése érdekében elrendelt korlátozások megsértésért – tudatta a rendőrség vasárnap este.

Forrás: MTI2020. 07. 20. 9:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A rendőrséget zavarba ejti azoknak a száma, akikkel szemben intézkedni kellett a maszkviselési kötelezettség megszegése, nem elengedhetetlen kimozdulás vagy tiltott gyülekezés miatt” – mondta Paul Nyathi, a rendőrség szóvivője.

A rendőrség ezért ismételten arra szólította fel az embereket, hogy a járvány megfékezése érdekében ne mozduljanak ki otthonról, tartsák be a távolságtartási szabályokat, viseljenek maszkot, ne járjanak illegálisan működő bárokba és rendezvényekre.

A dél-afrikai országban eddig 1478 ember kapta el bizonyítottan a koronavírust, és 25-en haltak bele a fertőzésbe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.