2020-ra halasztják az északi-sarkvidéki jégkorongmérkőzést

Jövő áprilisra halasztják el a globális felmelegedés veszélyeire figyelmeztető, az ENSZ égisze alatt megrendezendő északi-sarkvidéki jégkorongmérkőzést az eredetileg tervezett idei időpontról – jelentette be Vjacseszlav Fetyiszov szovjet-orosz hokislegenda hétfőn Vlagyivosztokban.

Forrás: MTI2019. 02. 18. 22:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fetyiszov, az ENSZ sarkvidékügyi jószolgálati nagyköveteként nyilatkozott, a halasztást a szervezésre kapott idő rövidségével magyarázta, azzal, hogy idén tavasszal nem tudott volna megjelenni elegendő világhírű játékos „Az utolsó jégkorongmérkőzés az Északi-sarkon” elnevezésű rendezvényen. Beszámolója szerint a szervezők elnyerték a világ tudományos közösségének támogatását és megszervezték az akció logisztikáját.

Mint mondta, az összecsapást az eredetileg tervezett helyszínen, vagyis az orosz Barneo-táborban fogják megtartani, egy sarkvidéki úszó jégtáblán. Fetyiszov tavaly májusban jelentette be Moszkvában, hogy kanadai, amerikai, norvég, finn, dán és svéd sztárok jelezték részvételi szándékukat. Kifejezte reményét, hogy a mérkőzésen részt vesz majd Vlagyimir Putyin elnök is, aki az orosz amatőr jégkorongozók Éjjeli Kupájának kezdeményezője.

Fetyiszov hétszeres világ-, kétszeres olimpiai bajnok és kétszeres Stanley Kupa-győztes védőjátékos, valamint egyúttal parlamenti képviselő és saját műsort vezető televíziós személyiség is Oroszországban.

A Barneo-tábort először 2002-ben hozták létre az Orosz Földrajzi Társaság támogatásával. A Spitzbergáktól két és fél órányi repülőútra található bázist a mostoha időjárási körülmények között minden évben újból meg kell építeni. A csak áprilisban működtetetett tábort 2009 óta turisztikai célokra is hasznosítják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.