Kiderülhet az igazság a szeptember 11-i terrortámadásokról

Joe Biden utasításba adta az igazságügyi minisztériumnak, hogy oldják fel a terrortámadáshoz kapcsolódó dokumentumok titkosítását.

Magyar Nemzet
2021. 09. 04. 11:03
null
MTI/EPA/Jason Szenes Fotó: Jason Szenes
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig tíz nappal az amerikai történelem egyik legsúlyosabb tragédiájának évfordulója előtt Joe Biden elrendelte, hogy oldják fel a titkosítást a 2001. szeptember 11-ei terrortámadáshoz kapcsolódó dokumentumokról – számolt be a Reuters hírügynökség. Amerikai sajtóértesülések szerint az amerikai elnök utasításba adta az igazságügyi minisztériumnak, hogy a következő hat hónap során fokozatosan hozzák nyilvánosságra a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vizsgálati dokumentumait a történtekről.

Biden döntésének előzménye, hogy korábban több mint 1600 áldozat, illetve az áldozatok hozzátartozója nyílt levélben kérte az elnököt, hogy ne menjen el a terrortámadás 20. évfordulójára rendezett megemlékezésre addig, amíg nyilvánosságra nem hozat minden titkosított dokumentumot. Biden egyébként már a tavalyi elnökválasztási kampánya során is ígéretet tett a titkosítás feloldására.

Amikor elnökjelölt voltam, megígértem mindenkinek, hogy átláthatóságot biztosítok a szeptember 11-i tragikus terrortámadások vizsgálatakor keletkezett dokumentumoknak. Mivel közeledik a gyásznap huszadik évfordulója, teljesítem ezt az ígéretemet

fogalmazott pénteken Joe Biden.

 Érdekesség, hogy az FBI egészen 2016-ig nyomozott a terrortámadáshoz köthető személyek után.

Borítókép: MTI/EPA/Jason Szenes

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.