Rendőrség ellen uszító és szélsőbaloldali plakátokat rakott ki egy tanár az osztályteremben

A gimnáziumi történelemtanár különböző radikális mozgalmak zászlóival is kidíszítette a termet.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 09. 19. 17:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

B…szd meg, rendőrség!” „B…szd meg, Amerika! Ez itt az őslakosok földje.

Többek között ilyen feliratú plakátokkal díszítette osztálytermét egy történelemtanár Los Angelesben, aki emellett Pride-, transz-, BLM- és palesztin zászlókat is kifüggesztett a falakra. A teremről egy felháborodott szülő készített fotókat, és elküldte egy szülői közösségnek, akik a Twitteren közzétették azokat, és jelentették a tankerületnek. A szülők azt akarták elérni, hogy az iskola vagy a tankerület vezetősége utasítsa a tanárt az Amerika- és rendőrségellenes plakátok eltávolítására – írja a V4NA.

A tankerület tisztviselői azonban, ahelyett, hogy teljesítették volna a szülők kérését, egy nyilatkozatot adtak ki. Mint írták:

A Los Angeles-i iskolakörzet szilárdan ragaszkodik a politikájához, miszerint az iskolákban és az irodákban tanuló és tanító diákok és pedagógusok egyenlően, tisztelettel bánnak minden személlyel, és tartózkodnak a szándékos vagy hanyagságból elkövetett faji, nyelvi, származási vagy szexuális megkülönböztetéstől, illetve a politikai meggyőződésük kifejeződésétől. Egyes tanárok közvetlenül a tantervünkhöz illeszkedően díszítik fel a termeiket, mások azonban hajlamosak az egyéniségüket is felhasználni a termek dekorálásakor. Azonban minden esetben elvárjuk, hogy a pedagógusaink betartsák a kerület irányelveit, és tartsák szem előtt a küldetésüket, ami az, hogy a gyermekeket olyan osztálytermekben taníthassuk, amely tükrözi a befogadást, és az egyéni jogok tiszteletben tartását.

Arra nem tértek ki, hogy védenék azoknak a diákoknak is az érzéseit és a jogait, akiknek a szülei például a rendfenntartásban dolgoznak.

A válasszal elégedetlen szülők csoportja egy jogi precedensre hivatkozva próbálta meg újból a terem díszítésének eltávolítását kérni, ami szerint a pedagógusok a feladataik ellátása során a helyi tankerületet képviselik, vagyis amikor bizonyos nézeteiket kifejezik vagy konkrét politikai mozgalmakat reklámoznak, akkor azt is a tankerület nevében teszik. Ezt az újabb állásfoglalást azonban a tankerület már válaszra sem méltatta.

A borítókép illusztráció. Forrás: Pixabay

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.