A brit kormányfő a meggyilkolt parlamenti képviselőre emlékezett

A brit belügyminiszter kijelentette, hogy felülvizsgálják a választott politikai tisztséget viselők biztonságát.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 10. 16. 13:11
null
Nagy-Britannia, 2021. oktber 15. A brit parlament ltal kzreadott kp David Amess brit konzervatv kpviselrl, akit kses tmads rt a kelet-angliai Leigh-on-Sea-ben tartott kpviseli fogadrja kzben, 2021. oktber 15-n. MTI/AP/Brit parlament/Chris McAndrew Fotó: Chris McAndrew
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az emlékezés virágait helyezte el szombaton Boris Johnson brit kormányfő az előző nap meggyilkolt parlamenti képviselő választókörzetében.

A miniszterelnökkel együtt virágot helyezett el a gyilkosság helyszínén Priti Patel belügyminiszter és Keir Starmer, az ellenzéki Munkáspárt vezetője is. A kormányfő és az ellenzék vezére egymás mellett állva hajtott fejet Leigh-on-Sea délkelet-angliai városkában, ahol a 69 éves konzervatív párti parlamenti képviselőt, David Amesst megölték.

Boris Johnson mikroblogján is megemlékezett a képviselőről.

   

Az ötgyermekes férfival, aki 28 évig volt parlamenti képviselő, pénteken napközben a fogadóóráján végzett egy 25 éves brit állampolgár, akit elfogott a rendőrség, és akiről közölték, hogy iszlám szélsőséges, és a gyanú szerint magányos merénylő volt. A belügyminiszter közölte, hogy felülvizsgálják a választott politikai tisztséget viselők biztonságát.

Minden intézkedést meg kell hozni a parlamenti képviselők biztonsága érdekében, hogy végezhessék a választott tisztségviselőként rájuk háruló feladatokat

– jelentette ki Priti Patel.

Londonban, a parlamentnek helyet adó Westminsterben fegyveres rendőrök járőröznek. Ugyanakkor a brit parlament képviselőit a saját választókerületükben lényegében semmilyen különösebb biztonsági intézkedés nem védi.

Borítókép: A brit parlament által közreadott kép David Amess brit konzervatív képviselőről

Fotó: MTI/AP/Brit parlament/Chris McAndrew

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.