A terrorizmus ellen emelt szót Ferenc pápa

„Az erőszak erőszakot szül” – figyelmeztetett a katolikus egyházfő.

MTI
2021. 10. 17. 20:58
FERENC ppa
Vatikánváros, 2018. január 6. Ferenc pápa a vízkereszt ünnepe alkalmából tartott szentmisén a vatikáni Szent Péter-bazilikában 2018. január 6-án. A vízkereszt a nyugati keresztény egyház számára a karácsonyi ünnepkör zárónapját jelenti, míg az ortodox keresztények vízkeresztkor ünneplik Jézus Krisztus születését. (MTI/EPA/Giuseppe Lami) Fotó: GIUSEPPE LAMI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 Az erőszak ellen emelte fel szavát Ferenc pápa vasárnapi beszédében az utóbbi napokban a világ több pontján elkövetett terrortámadások kapcsán. A katolikus egyházfő szokásos vasárnap déli beszéde után a Norvégiában, Afganisztánban és Nagy-Britanniában elkövetett, számos halottat és sebesültet maguk után hagyó támadásokról szólt.

Kérlek benneteket, térjetek le az erőszak útjáról, amely mindig a veszteseké, vereséget jelent mindenki számára. Ne felejtsük, hogy az erőszak erőszakot szül

– jelentette ki Ferenc pápa.

A pápa terrortámadásként említette a norvégiai Kongsbergben október 13-án elkövetett támadást, amelyben egy feltételezhetően iszlamista hátterű dán férfi az íjával öt emberrel végzett. A londoni rendőrség terrorcselekménynek nyilvánította Sir David Amess brit parlamenti képviselő pénteki meggyilkolását, a politikust délkelet-angliai választókörzetében egy férfi szúrta meg többször késsel. Az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára a dél-afganisztáni Kandahár legnagyobb síita mecsetében pénteken elkövetett pokolgépes merényletet, amelynek legkevesebb 47 halottja és 70 sebesültje volt.

Ferenc pápa vasárnap a Szent Péter-bazilikában püspökké avatta Guido Marinit, az olaszországi Tortona püspökét, aki 2007-től mostanáig a vatikáni szertartások ceremóniamestereként volt ismert. Püspökké avatta a chilei Andrés Gabriel Ferrada Moreirát, a Klérus Kongregációjának titkárát.

A bazilikában mintegy 1500 egyházi személy és hívő volt jelen a Vatikánvárosban is enyhített járványintézkedéseknek köszönhetően.

 

Borítókép: Ferenc pápa Forrás: Giuseppe Lami

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.