Ferenc pápa megkapta a harmadik, emlékeztető oltást

Vatikánvárosban január közepén kezdődött az oltás a pápai államtól rendelt tízezer adag Pfizer-vakcinával.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 10. 27. 19:26
FERENC ppa
Vatiknvros, 2019. oktber 9. Ferenc ppa hveket dvzl a heti ltalnos audiencijn a vatikni Szent Pter tren 2019. oktber 9-n. MTI/EPA-ANSA/Fabio Frustaci Fotó: Fabio Frustaci

Vatikánvárosban január közepén kezdődött az oltás a pápai államtól rendelt tízezer adag Pfizer-vakcinával.

Ferenc pápa az elsők között kapta meg az emlékeztető oltást a Vatikánban élők között Matteo Bruni szentszéki szóvivő szerdai bejelentése szerint. A szentszéki szóvivő elmondta, hogy a harmadik adag oltás beadását az előzetes tervek szerint október második felében kezdték el. Az emlékeztető vakcinában a pápai államban élők és dolgozók között elsőként a hatvan év felettiek, valamint a gyengébb immunrendszerű személyek részesülnek.

A 84 éves Ferenc pápa is ebbe a kategóriába tartozik, így az elsők között kapta meg a harmadik dózist

– mondta Matteo Bruni a Vatikánban akkreditált újságíróknak.

Vatikánvárosban január közepén kezdődött az oltás a pápai államtól rendelt tízezer adag Pfizer-vakcinával. Ferenc pápa januárban vette fel az első, februárban a második oltást. A Vatikán területén az Olaszországban érvényes járványintézkedéseket alkalmazzák, vagyis a vatikáni munkahelyekre, hivatalokba, a Vatikáni Múzeumba kizárólag oltási igazolással lehet belépni. Kivételt a Szent Péter-bazilikába való belépés jelent, és a pápai audienciákon való részvételhez sem kötelező a védettség igazolása.

Borítókép: Ferenc pápa a vatikáni Szent Péter téren 2019. október 9-én. Fotó: MTI/EPA–ANSA/Fabio Frustaci

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.