Végignézte a kislány halálát a terroristafeleség

Tíz év szabadságvesztésre ítélték az Iszlám Államhoz csatlakozó német nőt.

2021. 10. 25. 18:15
Verdict in the terror trial against Jennifer W.
25 October 2021, Bavaria, Munich: The defendant Jennifer W. stands in the courtroom before the start of the trial. The woman from Lohne in Lower Saxony is charged with murder and war crimes. As an IS supporter in Iraq, she allegedly stood idly by while a little Yazidi girl was chained in a courtyard and died of thirst. Photo: Sven Hoppe/dpa (Photo by SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz év szabadságvesztésre ítélte hétfőn a müncheni bíróság Jennifer W.-t, a harmincesztendős német nőt, aki csatlakozott az Iszlám Államhoz, majd tétlenül hagyta, hogy egy alig ötéves, jazidi kislány szomjan haljon. Az eredetileg Alsó-Szászországból származó, protestáns nő 2013-ban tért át az iszlám hitre, a következő évben pedig már Törökországon keresztül utazott ki Szíriába és Irakba, hogy beálljon az akkor hatalma csúcsát elérő terrorszervezethez. Odakint gyorsan megházasodott, majd férjével „megvásároltak” rabszolgának egy, a jazidi kisebbséghez tartozó nőt és a kislányát. A vád szerint a házaspár „házi szolgáit” napi rendszerességgel verte, kínozta. 

Egy napon a kislány megbetegedett, az ágyába vizelt, ezért feltehetően büntetésképpen a férj a ház elé kötötte egy lánccal. 

Jennifer W. azonban semmit nem tett a megmentéséért, sőt megfenyegette, hogy ha nem marad csendben, akkor megöli.  A 45 fokos iraki hőségben a lány hiába sírt és jajveszékelt, végül anyja szeme láttára szomjan halt. De nem ez a terroristafeleség egyetlen bűne. 

A vád szerint tagja volt az Iszlám Állam erkölcsrendészetének;

 munkája az volt, hogy pisztollyal, gépkarabéllyal, sőt robbanómellénnyel felszerelkezve járja a moszuli utcákat, ellenőrizve, hogy a többi nő az szigorú előírásoknak megfelelően viselkedik, öltözködik-e.

Az Iszlám Állam özvegyei egy szíriai menekülttáborban. Fotó: DELIL SOULEIMAN

Az elítélt egyébként azt vállalta, hogy tagja volt a terrorszervezetnek, de azt még az anyával való szembesítéskor is tagadta, hogy köze lett volna a jazidi kislány halálához. Saját védelmében próbált mindent erőszakos férjére kenni, akivel szemben egyébként külön tárgyalás zajlik Frankfurtban. Szavait viszont megkérdőjelezi, hogy a nőt azután tartóztatták le, hogy az ankarai német nagykövetségen megpróbált új iratokat szerezni. Ezután még vissza is térhetett Németországba, ám 2018 júniusában ismét letartóztatták, amikor vissza akart szökni az Iszlám Állam területére. A beépített ügynöknek „büszkélkedett el” a kislány megölésével és az erkölcsrendészetnél végzett feladatáról is, amelyről a bíróságon már azt állította, csak azért hazudozott, hogy „fontosabbnak tűnjön”.

 

Borítókép: Jennifer W. nem tanúsított megbánást. Fotó: SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.