Konzervatív hálózat a hiteles tájékoztatásért

– A Machiavelli Központ büszke a nagy presztízsű Mathias Corvinus Collegiummal (MCC) való együttműködésre, amely az elmúlt években a nemzetközi konzervatív világ központjává nőtte ki magát – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Daniele Scalea, a Centro Studi Strategici Machiavelli csoport vezetője. Beszélt arról is: sajtóforrásokból lehetetlen lenne hiteles képet kialakítani a magyar vagy épp a lengyel helyzetről, az általa irányított olasz agytröszt így fontos feladatának érzi, hogy a magyar konzervatív, nemzeti erőkkel közösen együttműködve nemzetközi hálózatot építsenek ki a hiteles tájékoztatás érdekében.

2021. 11. 30. 6:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az uniós jog és a nemzetállamok jogrendszerei közötti konfliktusokról tartottak nemzetközi konferenciát a múlt héten az olasz parlament képviselőházában. Az eseményre a kormánypárti Liga parlamenti csoport jóvoltából a Centro Studi Machiavelli jobboldali politikai stratégiai intézet és a Mathias Corvinus Collegium (MCC) közreműködésével került sor. Jogászok, politikai képviselők, valamint politikai elemzők arról értekeztek, elsőbbséget élvez-e az európai uniós jog, vagy épp túllépikaz uniós intézmények hatásköreiket? A Mathias Corvinus Collegium nevében Rodrigo Ballester, az MCC Európai Tanulmányok Műhelyének vezetője szólat fel, míg a Matteo Salvini vezette Liga politikusai közül részt vett az eseményen Giulio Cementero és Guglielmo Picchi képviselő, online pedig csatlakozott az Olasz Fivérek európai parlamenti képviselője Nicola Procaccini.

Az európai baloldali mainstream sajtó hamis narrációiról szeretnénk lerántani a leplet

– mondta a helyszínen lapunknak Guglielmo Picchi. A politikus beszámolt arról, hogy pártja kötelességének tartja, hogy hitelesen tájékoztassa az állampolgárokat és a politikusokat a magyar és a lengyel helyzetről. 

Mint fogalmazott:

Európa megpróbál akadályokat gördíteni azon politikai vezetők elé, akik nem hajlandók az általuk meghatározott politikai irányvonalat követni. 

Picchi hozzáfűzte: az európai bürokraták egy része kísérletet tesz arra, hogy egy integrációs folyamatot rákényszerítsen a tagállamokra, mely ellenállást vált ki egyes népekben. – Mi azonban fontosnak tartjuk, hogy egyetemi központok, agytrösztök tudományos kutatómunkájának köszönhetően az adott országok határozottan visszautasíthassák az európai unió hegemonikus törekvéseit – magyarázta az olasz képviselő.

Daniele Scalea, a Centro Studi Strategici Macchiavelli csoport vezetője a Magyar Nemzetnek arról beszélt: Ursula von der Leyen bizottsági elnök és az Európai Parlament baloldali ága támadások sorozatát indította Magyarország és Lengyelország ellen, amiért konzervatív értékeket képviselve eltérnek az unió ideológiai-politikai nézeteitől. Mint azt hangsúlyozta:

– Ezen országok nemzeti kormányai nem Európa ellenesek, csupán ellenállnak, amikor úgy érzik, hogy az unió megpróbálja átlépni a már korábban meghatározott határokat. 

Hozzáfűzte azt is: a balliberálisok célja egy az egyes tagállamok felett álló, azokat irányító európai szuperhatalom létrehozása. – Támadások kereszttüzébe kerülnek mindazok az országok, melyek ellenállnak az Európai Unió eltorzulásának, mely nem más, mint a nemzeti szuverenitás ellen indított agresszió – magyarázta Sacalea. 

Beszélt arról is: a Macchiavelli központ fontos feladatának tekinti az olasz törvényhozók tájékoztatását, hiszen sajtóforrásokból lehetetlen lenne hiteles képet kialakítaniuk Magyarországról. Másrészt azon is munkálkodnak, hogy a magyar konzervatív, nemzeti erőkkel közösen együttműködve nemzetközi hálózatot építsenek ki, hogy egymás támogatói lehessenek, amikor terítékre kerülnek a fenti kényes kérdések. Scalea hozzáfűzte: 

a Macchiavelli Központ büszke a nagy presztizsű MCC-vel való együttműködésre, mely az elmúlt években a nemzetközi konzervatív világ központjává nőtte ki magát. 

Fogadja az egyetem által kiválasztott diákokat egy negyedéves ösztöndíjas programra, akik rendkívüli segítséget jelentenek, hogy a központ kutatói hiteles információkhoz juthassanak, mely a múltban nyelvi akadályok miatt nehézséget jelentett.

Borítókép: Rodrigo Ballester, az MCC Európai Tanulmányok Műhelyének vezetője a római konferencián (Forrás: Jánosi Dalma/Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.