Szijjártó Moszkvában: Nem kívánunk többé vesztesek lenni

Mindig is azt akartuk, hogy Kelet és Nyugat folyamatos párbeszédet folytassanak egymással – fogalmazott a miniszter.

Forrás: Facebook/Szijjártó Péter2021. 11. 28. 17:04
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2021. november 25. Szijjrt Pter klgazdasgi s klgyminiszter beszdet mond a Business Services Hungary 2021 konferencin a budapesti Kempinski Hotel Corvinus szllodban 2021. november 25-n. Szijjrt Pter kzlte, hogy Magyarorszgnak a 2008-as gazdasgi vilgvlsg utn t vre volt szksge a nvekedsi plya ismtelt elrshez, ezzel szemben most msfl vvel a koronavrus megjelenst kveten sikerlt elrni a jrvny eltti szintet. A konferencit a Nemzeti Befektetsi gynksg (HIPA) s az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) szervezte. MTI/Mohai Balzs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter Moszkvában nyilatkozott a Russia Today televíziónak, ahol a magyar külgazdasági és külügyminisztert többek között Magyarországról, Közép-Európáról és a NATO-ról kérdezték.

– Mindig is azt akartuk, hogy a Kelet és a Nyugat között pragmatikus kapcsolat legyen, folyamatos párbeszédet folytassanak egymással. A történelmünk azt tanította nekünk, hogy akárhányszor konfliktusban állt Kelet és Nyugat, a közép-európai országok – köztük Magyarország – mindig veszítettek. És nem akarunk többé vesztesek lenni – magyarázta Szijjártó Péter.

Így amikor a párbeszéd, a pragmatikus kapcsolat, a kölcsönös tisztelet és a kölcsönös bizalom mellett érvelünk, az nem azért van, mert kémek lennénk egyik vagy másik oldalnak.

Ez a nemzeti érdekünk, nagyon egyszerűen és tisztán fogalmazva – összegezte a külgazdasági és külügyminiszter az interjúban.

Borítókép: Szijjártó Péter (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.