Szijjártó: Visszataszító, hogy politikai kérdést csinálnak a vakcinából

– A magyar oltási kampány sikere azon múlt, hogy az elején tudunk gyorsan oltani. És azért tudtunk gyorsan oltani, mert több vakcinánk volt, mint másoknak – hangsúlyozta a miniszter Obnyinszkban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 26. 14:29
WEKERLE Sndor; SZIJJRT Pter
Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági Díjat kapott Szijjártó Péter Fotó: KKM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Visszataszító, hogy politikai kérdést csinálnak a vakcinából – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Obnyinszkban Mihail Murasko egészségügyi miniszter magyar kitüntetésének átadásán.

– Szánalmasnak, sőt, mivel emberéletekről van szó, visszataszítónak tartom, hogy sok országban a mai napig politikai és ideológiai kérdést csinálnak az oltásokból. A vakcina nem ideológiai kérdés, a vakcina életet ment, és politikai ideológiával életet menteni nem lehet

– mondta Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter megköszönte Mihail Muraskónak, hogy olyan időszakban segített Magyarországnak a Szputyik V beszerzésében, amikor vakcinából még hiány volt.

– Az már akkor is világos volt, hogy a vakcina fog életet menteni. Az is világos volt, hogy akinek először lesz vakcinája, az előbb és több emberéletet tud megmenteni – jelentette ki Szijjártó Péter. Hangsúlyozta: 

a magyar oltási kampány sikere azon múlt, hogy az elején tudunk gyorsan oltani. És azért tudtunk gyorsan oltani, mert több vakcinánk volt, mint másoknak.

A miniszter elmondta, hogy nyugati kollégái négyszemközt mind elismerik az orosz oltóanyag minőségét. Szijjártó Péter Müller Cecília tiszti főorvossal a Magyar Érdemrend középkeresztjét adta át az orosz egészségügyi tárca vezetőjének.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint politikai ideológiával nem lehet életet menteni (Forrás: Külgazdasági- és Külügyminisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.