Felfegyverzett férfi miatt zárták le az ENSZ New York-i székhelyét

Több órára lezárták csütörtökön az ENSZ New York-i székhelyének körzetét, miután a rendőrség tájékoztatása szerint egy fegyveres férfi ólálkodott az épület közelében.

Forrás: MTI2021. 12. 02. 21:51
null
New York, 2020. szeptember 21. Az ENSZ ltal kzreadott kp a rsztvevkrl az ENSZ-kzgyls nyit rendezvnyn a vilgszervezet New York-i szkhzban 2020. szeptember 21-n. A kzgylsen megemlkeznek az ENSZ-alapokmny alrsnak 75. vforduljrl. MTI/EPA/ENSZ/Eskinder Debebe Fotó: Eskinder Debebe
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy rendőrségi szóvivő szerint a ránézésre a hatvanas éveiben járó férfival túsztárgyalók beszéltek a helyzet békés rendezésének reményében. Később sikerült elfogni. Azt állította, hogy öngyilkossági szándékkal vette magához a fegyvert.

A rendőrség már korábban közölte: nem fenyegeti veszély a lakosságot.

Az incidens idején mindazonáltal az ENSZ székhelyén tartózkodókat felszólították, hogy vonuljanak fedezékbe. Az épületben az ENSZ Közgyűlése és Biztonsági Tanácsa (BT) is éppen ülést tartott, ezeket a történtek nem zavarták meg. Közép-európai idő szerint kora este az épületegyüttest újra megnyitották – közölte Stéphane Dujarric ENSZ-szóvivő.

Borítókép: ENSZ-közgyűlés a világszervezet New York-i székházában (Fotó: MTI/EPA/ENSZ/Eskinder Debebe)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.