Amerika is Magyarországra figyel: Szijjártó Péter-interjú a Newsmaxban + videó

A külügyminiszter újabb amerikai hírcsatornának fejtette ki a magyar álláspontot.

Magyar Nemzet
2022. 01. 22. 12:34
Szijjártó Péter New Yorkban.
Fotó: KAPORNAI DORA

A külügyminiszter újabb amerikai hírcsatornának fejtette ki a magyar álláspontot.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter volt a vendége a Newsmax amerikai televízió péntek esti műsorának. A konzervatív csatorna népszerű műsorvezetője, Robb Schmitt esti műsorában először a Magyarországgal szomszédos Ukrajnában tapasztalható feszültségről kérdezte a magyar tárcavezetőt. Ennek kapcsán Szijjártó Péter emlékeztetett rá, hogy saját történelmünkből tanultuk meg, 

bármikor, ha konfliktus volt a múltban a Kelet és a Nyugat között, az apró, közép-európai országok lettek annak a vesztesei.

Ezért is üdvözölte az Egyesült Államok és Oroszország között zajló párbeszédet, valamint hangsúlyozta, hogy „gyűlöltük a hidegháború időszakát, és nem akarjuk, hogy visszatérjen”.

Az interjú során szóba került az is, hogy Donald Trump előző amerikai elnök nemrégiben támogatásáról biztosította Orbán Viktor kormányfőt, majd kitértek a közelgő magyar választásokra. A külügyminiszter elmagyarázta, hogy egyedi választások elé nézünk,

mert a teljes ellenzék, a szélsőjobboldaltól – az antiszemitáktól – a szélsőbaloldalig egyesült.

Nem mehettek el szó nélkül az uniós bírálatok mellett a gyermekvédelmi törvényt illetően. Szijjártó Péter az amerikai közönségnek is elmagyarázta, hogy az új szabályozás nem az LMBT-közösség ellen irányul, csupán a gyerekeket próbálja megvédeni.

A magyar külügyminiszterrel nemrégiben a legnagyobb konzervatív televíziós csatorna, a Fox News is interjút készített.

Kiderült, hogy az egyik legismertebb amerikai műsorvezető, Tucker Carlson Magyarország Soros ellen: harc a civilizációért címmel dokumentumfilmet forgatott hazánkról.

Borítókép: Szijjártó Péter New Yorkban. (Fotó: Facebook/Szijjártó Péter/Kapornai Dóra)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.