Január végéig fel kell venni az emlékeztető oltást Görögországban

Akik nem tesznek eleget ennek, nem léphetnek be az oltottaknak fenntartott helyekre.

MTI
Forrás: MTI2022. 01. 09. 18:05
ILLUSZTRÁCIÓ Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem léphetnek be az oltottaknak fenntartott helyekre azok, akik február 1-ig nem veszik fel a koronavírus elleni emlékeztető oltást − jelentette be vasárnap Tanosz Plevrisz görög egészségügyi miniszter.

– Február 1-től mindazok, akik nem vették fel a koronavírus elleni emlékeztető oltást a második oltás után eltelt hét hónap alatt, oltatlannak minősülnek

− jelentette ki a miniszter az Ant1 televízióban.

Az oltási igazolás továbbra is érvényes lesz, mert kilenc hónapos európai igazolásról van szó, de nem részesülhetnek olyan előnyökben, mint a kizárólag oltottak számára engedélyezett helyek igénybevétele

− tette hozzá Plevrisz.

Görögországban a 11 millió lakosból több mint hétmillióan vették fel a védőoltást. Több mint 3,9 millióan kapták meg már az emlékeztető oltást is.

A fertőzéseknek az omikron variáns okozta fellángolása miatt a kormány december 29-én újabb korlátozó intézkedéseket jelentett be, egyebek mellett betiltotta a zenét a bárokban és az éttermekben, hogy így visszaszorítsa az újévi mulatságokat.

Az otthoni munkavégzés aránya az állami és a magánszektorban húsz százalékról ötvenre nőtt. 

Kötelezővé tették az FPP2 vagy két műtősmaszk egyidejű viselését az éttermi dolgozók, illetve a nagyáruházakban vásárlók és a tömegközlekedésen utazók számára.

A járvány kezdete óta összesen 1 489 024 fertőzöttet jelentettek Görögországban. December 14-én rekordszámú, napi 130 halálesetet regisztráltak. A SARS–CoV–2-vírus okozta Covid–19-betegség összesen 21 328 ember halálát okozta Görögországban.

Borítókép: Illusztráció. (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.