Lapozó: Franciaországban tavaly harminchárom százalékkal nőtt a szexuális bűncselekmények száma

Éleslövészeti hadgyakorlatban vesz részt Spanyolország az orosz határon · Züllesztik Milánót a migránsok.

Forrás: Mediaworks2022. 01. 28. 20:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Franciaországban tavaly 33 százalékkal nőtt a szexuális bűncselekmények száma

A francia rendőrség és csendőrség által 2021-ben regisztrált szexuális bűncselekmények száma 33 százalékkal nőtt a 2020-ban nyilvántartott támadásokhoz képest, jelentette be csütörtökön Gérald Darmanin francia belügyminiszter. Miközben a szexuális erőszakok száma 2020-ban csak három százalékkal volt magasabb a 2019-ben regisztráltaknál. A belügyminiszter elemzése azzal magyarázza a megdöbbentő növekedést, hogy a jelenlegi francia kormány sok olyan intézkedést hozott korábban, amelyek lehetővé tették mind az áldozatok, mind az elkövetők jelentkezését. Így tehát a 2021-ben bejelentett nemi erőszakok és szexuális bűncselekmények 33 százalékos növekedésében az előző évek támadásai is benne vannak, állítja Darmanin. Ugyanerre az okra vezethető vissza az is, hogy azoknak a bejelentéseknek a száma, amelyek több mint öt évvel korábban és kiskorúak ellen elkövetett nemi erőszakról vagy szexuális bűntettekről szóltak, 2018-ban 12 százalékkal, 2020-ban 15 százalékkal és 2021-ben 19 százalékkal nőttek. A 2021-ben bejelentett nemi erőszak, szexuális bántalmazás és zaklatás száma a 2017-es adatokhoz képest riasztóan, 82 százalékkal nőtt Franciaországban.

1. Forrás: francetvinfo.fr

2. Forrás: francetvinfo.fr

Éleslövészeti hadgyakorlatban vesz részt Spanyolország az orosz határon

A spanyol hadsereg szárazföldi egységének 350 katonáját vetik be Oroszország határánál. A spanyolok a 2017 óta folyamatban lévő NATO-misszióban tevékenykednek Lettországban, az Oroszország elleni elrettentés céljából. A kontinensek rotációban, féléves váltásban dolgoznak, és rendszeresen végeznek hadgyakorlatokat a térségben. A különbség az eddigi és a mostani egység között, hogy utóbbiaknál – az orosz–ukrán konfliktus eszkalálódása miatt – éleslőszerrel hajtják végre a gyakorlatokat, melyek fő célja, hogy megmutassák a NATO-erejét a régióban. Az Észak-atlanti Szervezet Twitter-oldalán egy üzenetet is hagyott az oroszoknak. A gyakorlatozó spanyol katonákról osztottak meg fényképeket a következő üzenettel: „Mindannyian hozzájárulunk ahhoz, hogy a stabilitás és a biztonság jegyében megvédjük ezt a területet.” A spanyol kormány egyelőre nem küld új csapatokat a térségbe. A védelmi miniszter azonban múlt héten jóváhagyta két hadihajó, majd négy Eurofighter vadászgép bevetését. Előbbieket Ukrajnába, utóbbiakat Bulgáriába küldik, hogy erősítsék az ország légvédelmét.

Forrás: vozpopuli.com, Twitter

Züllesztik Milánót a migránsok

A luxus és divat városát egyre jobban züllesztik az afrikai bevándorlók. A baloldali városvezetés, különösen a szilveszteri agressziókat követően immár kénytelen belátni, a befogadás nem veszélymentes. Sajtóhíradások szerint egyre több közteret sajátítanak ki, vesznek önkényesen birtokba az illegális bevándorlók, majd nyomortanyává amortizálják azokat. Giuseppe Sala, Milánó polgármestere a városlakók többszöri felszólítására rendelte el az önkényesen elfoglalt közterületek felszabadítását. A beavatkozás azonban csöppet sem volt konfliktusmentes. A hatóságok csütörtök reggel a helyszínre vonultak a központi pályaudvar közeli aluljáró kiürítésére, azonban az afrikai bevándorlók nem szándékoztak elhagyni a sátrakból felállított átmeneti menhelyet. A konfliktus először fenyegetésekkel és kiabálásokkal kezdődött, majd sörösüvegekkel dobálták meg a helyszínen rendet és biztonságot teremteni szándékozó rendőröket. Az agresszió közben többször is felhangzott az Allah Akbar! kiabálás. A területek kiürítése a karácsony előtti napokban kezdődött, de nem hozott végleges megoldást. A hajléktalan bevándorlók csupán a pályaudvar közelébe vonultak át, majd pár hét leforgását követően újra visszatértek a téli hónapokban védelmet nyújtó alagútba. A beavatkozás békés és emberséges lefolytatása érdekében kulturális közvetítők is részt vettek az akcióban, akik több nyelven írt cédulákkal közölték, hogy egy alternatív területet jelöltek ki számukra, ahová átköltöztetnek. Ennek ellenére erőszakos összecsapás alakult ki, az észak-afrikai bevándorlók és a hatóságok között. A rendőrség munkatársainak végül megerősítést kellett kérniük az összetűzések kezelésére és a közrend helyreállítására. 

Forrás: ilgiornale.it

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.