Őrizetbe vették a legismertebb francia LMBTQ-szervezet alapítóját

Fizikai és szexuális erőszakkal, valamint szexuális zaklatással gyanúsítják az állam által támogatott LMBTQ-szervezet, a Le Refuge (Menedék) alapítóját és élettársát – olvasható a Mandiner cikkében.

Forrás: MANDINER.HU2022. 01. 22. 17:24
LMBTQ
Forrás: AFP/Sylvain Thomas
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Franciaországban őrizetbe vették az egyik legismertebb LMBTQ-szervezet, a Le Refuge (Menedék) alapítóját és élettársát – írja a Le Figaro. Nicolas Noguier-t, a Menedék alapítóját öt férfi elleni nemi erőszakkal és szexuális zaklatással gyanúsítják – közölte az eljáró ügyész. Élettársát, Frédéric Galt – ő igazgató volt a szervezetnél – két férfi vádolja szexuális zaklatással. Az áldozatok száma a Le Figaro cikke alapján ennél akár több is lehet, de voltak, akik végül nem tettek vallomást – olvasható a Mandiner oldalán.

Az alapító Noguier 18 évig elnök is volt, tavaly azonban igazgatóként dolgozó élettársával együtt elbocsátották, mert gazdasági csalásokra derült fény a szervezetnél. Ezekben az ügyekben a vizsgálat még zajlik.

Noguier egyébként azt állítja, hogy egy társkeresőn fotót küldött nemi szervéről egy férfinak, aki ezután szexuális kapcsolatot akart vele. Ő ezt visszautasította, mire a férfi megzsarolta, hogy ha nem fekszik le vele, akkor közzéteszi a képeket. Ebből alakult ki szerinte az a helyzet, aminek a vége fizikai és szexuális erőszak vádja lett.

A Menedék az egyetlen államilag támogatott LMBTQ-szervezet Franciaországban, több mint harminc fizetett alkalmazottja, és 450 önkéntese van. Tevékenysége szerint azoknak a felnőtt homoszexuálisoknak segít, akiket homofób támadás ért – olvasható a Mandiner cikkében.

Borítókép: AFP/Sylvain Thomas

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.