Santiago Abascal szerint Orbán Viktor követendő példa + videó

Szombaton csúcstalálkozót tartanak Madridban az európai jobboldali pártok vezetői.

2022. 01. 29. 10:44
ABASCAL, Santiago; ORBÁN Viktor; MORAWIECKI, Mateusz
Orbán Viktor Madridban Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Követendő példaként utalt Orbán Viktor miniszterelnökre Santiago Abascal, a spanyol jobboldali párt (Vox) vezetője, aki péntek este fogadta a magyar kormányfőt Madridban. Orbán Viktort az Európa jövőjéről szóló tanácskozásra hívta meg Abascal, a tanácskozáson számos európai jobboldali pártvezető mellett részt vesz Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök és a francia ellenzéki Nemzeti Tömörülés párt elnökjelöltje, Marine Le Pen is. 

Abascal személyesen várta a magyar miniszterelnököt madridi szállása előtt, majd egy videót is megosztott Twitter-oldalán érkezéséről, amelyhez azt írta: „Orbán Viktor etalon minden európai számára, aki hisz abban, hogy az EU-nak hűnek kell lennie eredetéhez, és tiszteletben kell tartania a nemzetek határait és szuverenitását.”

A Vox madridi „csúcstalálkozójának” célja, hogy szövetségeseivel egyeztessen az Európa védelmét érintő kérdésekről. Abascal ezt a decemberben megtartott varsói találkozón megkezdett munka folytatásaként hirdette meg. A pártvezér szerint „meg kell védeni Európát a külső és belső fenyegetésektől, olyan alternatívát hirdetve, ami szembeszáll az EU-t fenyegető globalista sodródással és támadja a nemzetek szuverenitását”. 

Santiago Abascal vendégeit vacsorával fogadta, a tényleges munka pedig szombat délelőtt kezdődött. A résztvevők – zárt ajtók mögött –  két kerekasztal-beszélgetésen vitatják meg Európa védelmének stratégiáit. A legfontosabb témák között szerepel az európai ipar és az energiaszuverenitás védelme, a csökkenő születésszám és az elnéptelenedés elleni küzdelem, az európai határok védelme, az európai kultúra védelme a multikulturalizmussal szemben, valamint az együttműködés.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök, Santiago Abascal, a spanyol jobboldali Vox párt elnöke és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő az európai konzervatív pártvezetők plenáris ülésén Madridban 2022. január 29-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.