Már kárpátaljai magyar áldozata is van a háborúnak

Két kárpátaljai katona is életét veszítette a harcokban.

Magyar Nemzet
2022. 02. 26. 9:12
PUTYIN, Vlagyimir
Kijev, 2022. február 25. Rakétatámadás során megrongálódott lakóház Kijevben 2022. február 25-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erõk mindazonáltal Ukrajna más térségei, így a fõváros ellen is hadmûveletet folytatnak, és támadást indítottak a Moszkva-barát szakadárok is az általuk ellenõrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A felek halálos áldozatokról és sebesültekrõl is beszámoltak. A nemzetközi közösség sorra jelent be büntetõintézkedéseket Moszkva ellen. MTI/AP/Emilio Morenatti Fotó: Emilio Morenatti
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két kárpátaljai katona is életét vesztette az Ukrajna védelmében folytatott harcokban – számolt be róla az erdélyi Krónika, kárpátaljai hírportálokat idézve.

Az egyik áldozat, az ungvári születésű 29 éves Kis Sándor az ukrán haditengerészetnél szolgált, Ocsakovnál esett el. 

Két gyermeket hagyott hátra. A katona halálhírét felesége jelentette be a közösségi oldalán, amit az egykori ungvári iskolatársak és barátok is megerősítettek. A tengerész – aki 18 évesen, 2012-ben vonult be katonának – a Krím-félsziget megszállására irányuló orosz műveletek során az egyik ukrán hadihajón teljesített szolgálatot, amelyet utolsóként foglaltak el az orosz katonák. Az ukrán tengerészek hősies helytállásáról film is készült, amelyben Kis Sándor epizódszerepet játszott. A másik elesett katona, a munkácsi Bilak Vaszil mindössze 22 éves volt.

Borítókép: Rakétatámadás során megrongálódott lakóház Kijevben 2022. február 25-én. (Fotó: MTI/AP/Emilio Morenatti)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.