Donald Trump ismét Orbán Viktort méltatta

A volt amerikai elnök szerint az orosz–ukrán háború is megmutatta, hogy Magyarországnak erős vezetőre van szüksége.

Magyar Nemzet
2022. 03. 15. 20:37
TRUMP, Donald; ORBÁN Viktor
Washington, 2019. május 13. Donald Trump amerikai elnök (j) és Orbán Viktor miniszterelnök kezet fog megbeszélésükön a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2019. május 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legújabb üzenetében ismét Orbán Viktor magyar miniszterelnököt méltatta Donald Trump – derült ki szóvivőjének, Liz Harringtonnak a Twitter-bejegyzéséből, mivel a volt amerikai elnök fiókját a közösségi média letiltotta.

Most, hogy ez történik Oroszországgal és Ukrajnával, a csodás és nagyszerű magyar népnek nagyobb szüksége van Orbán Viktor miniszterelnök további erős vezetésére, mint valaha. Ő kemény, okos és szereti az országát. A következő havi választásokra már most élvezi teljes támogatásomat

– írta közleményében Donald Trump.

Az üzenetet Szijjártó Péter is megköszönte Facebook-oldalán.

A volt amerikai elnök januárban is támogatásáról biztosította a magyar kormányfőt. Telefonon is beszéltek, ekkor a republikánus politikus elmondta, hogy drukkol Orbán Viktornak a soron következő parlamenti választáson. A miniszterelnök pedig gratulált a volt amerikai elnök arizonai kampányrendezvényéhez, melyen Donald Trump arról beszélt, hogy „2024-ben visszaveszik a Fehér Házat”. 

Előtte szintén januárban Trump ugyancsak közleményben állt ki a magyar kormány politikája, és a kormányfő mellett.

Ő egy erős vezető, akit mindenki tisztel. Teljes mértékben támogatom őt és újraválasztását Magyarország miniszterelnöki posztjára

– fogalmazott akkori közleményében.

 

Borítókép: Donald Trump amerikai elnök (j) és Orbán Viktor miniszterelnök kezet fog megbeszélésükön a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2019. május 13-án. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.