Letette hivatali esküjét az új ausztrál miniszterelnök

Anthony Albanese ígéretett tett, hogy Ausztráliát a megújuló energiaforrások szuperhatalmává teszi.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 23. 8:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letette hivatali esküjét hétfőn Ausztrália új miniszterelnöke, a munkáspárti Anthony Albanese, néhány órával azelőtt, hogy Japánba utazik egy nemzetközi csúcstalálkozóra. 

Az 59 éves kormányfőt rövid ünnepségen iktatták be hivatalába.

Az új kormány tagjai közé tartozik Penny Wong külügyminiszterként, Jim Chalmers költségvetési miniszterként és Katy Gallagher pénzügyminiszterként.

Albanese kedden részt vesz a négyek (Egyesült Államok, India, Japán, Ausztrália) tokiói csúcstalálkozóján.

Első hivatalos külföldi útját az új miniszterelnök arra akarja felhasználni, hogy tudassa a világgal: nemcsak kormányváltás történt országában. 

Lesz néhány változás a politikában, különösen az éghajlatváltozással és a világgal szembeni elkötelezettségünkkel kapcsolatban − mondta vasárnapi győzelmi beszédében. Albanese megígérte egyebek között, hogy Ausztráliát a megújuló energiaforrások szuperhatalmává teszi.

Elődje, Scott Morrison hivatali ideje alatt Ausztrália hatalmas méretű katasztrófákkal küzdött, köztük tűzvészekkel, rekordméretű árvizekkel és a koronavírus-világjárvánnyal.

Borítókép: Anthony Albanese ausztrál miniszterelnök (Fotó: AP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.