Még több fegyvert és szankciókat követel az ukrán kormány

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter Twitter-bejegyzésében szólította fel a G7-csoport országait.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 06. 26. 15:35
null
Harkiv, 2022. június 10. Ukrán katona lõállásban a kelet-ukrajnai Harkivban 2022. június 9-én. Az ENSZ menekültügyi fõbiztossága (UNHCR) adatai szerint több mint nyolcmillió ukrán vált belsõ menekültté a háború február 24-i kezdete óta, 6,6 millióan pedig külföldre menekültek. Az orosz invázió elõtt 37 millióan éltek a kijevi kormány ellenõrizte területeken. MTI/EPA/Vaszilij Zlobszkij Fotó: Vaszilij Zlobszkij
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrán kormány vasárnap további fegyvereket és Moszkva elleni szankciókat kért a nemzetközi közösségtől, miután hajnalban ismét orosz támadás célpontja volt Kijev egyik, a városközponthoz közel található negyede.

A támadásban legalább négy ember megsebesült.

A hét legfejlettebb ipari országot tömörítő G7-csoport vasárnaptól Bajorországban tartja csúcstalálkozóját, 

A csúcsnak Oroszország elleni további szankciókkal és Ukrajnának szállított több fegyverrel kell reagálnia

− írta a Twitteren Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter, aki szerint le kell győzni a beteges orosz imperializmust.

Kijevet június eleje óta megkíméltek az orosz tüzérségi támadásoktól.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester bírálta, hogy „meg akarják félemlíteni az ukránokat a NATO-csúcs közeledtével. Az észak-atlanti szövetség állam- és kormányfőinek találkozója kedden kezdődik Madridban.

Rendkívül fontos, hogy az e heti csúcstalálkozójukon a G7 és a NATO tanújelét adja, hogy az Ukrajna megvédelmezése iránti eltökéltségük soha nem lesz gyengébb, mint Vlagyimir Putyin orosz elnök Ukrajna megszállására irányuló szándéka

− írta Kuleba egy véleménycikkben Liz Truss brit külügyminiszterrel közösen.

A miniszter ismételten szorgalmazta a nehézfegyverek szállításának növelését és felgyorsítását, a szankciók keményítését mindazokkal szemben, akik részt vesznek Putyin háborújában, valamint az orosz energiaimport leállítását.

Minden további fegyver segít Ukrajnának visszaverni az orosz megszállókat, és minden új szankció hozzájárul Putyin hadigépezetének a forrásoktól történő megfosztásához és további életek megmentéséhez

− írta Kuleba.

Borítókép: Ukrán katona lőállásban a kelet-ukrajnai Harkivban 2022. június 9-én (Fotó: MTI/EPA/Vaszilij Zlobszkij)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.