időjárás 13°C Jeromos 2022. szeptember 30.
logo

Orbán Viktor: Brüsszel hazudott a szankciókról

Orbán Viktor: Ha lesz béke, nem lesz infláció

Magyar Nemzet
2022.06.29. 16:59 2022.06.29. 19:40
Orbán Viktor: Ha lesz béke, nem lesz infláció

Súlyos kérdések vannak a napirenden: az egyre romló ukrajnai helyzet, háborús infláció, élelmiszerválság és fenyegető háborús gazdasági válság

− sorolja Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Facebookon közzétett bejegyzésében a madridi NATO-csúcstalálkozó főbb témáit. 

A mi álláspontunk és a magyar érdekek világosak: ebből a háborúból ki kell maradnunk

− szögezte le a kormányfő, hozzátette: a NATO egy védelmi szervezet, ezért kiemelten fontos, hogy a szövetség se sodródjon bele a konfliktusba. − Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a béke beköszöntsön − fogalmazott Orbán Viktor, kiemelve, hogy a háborús inflációnak és a háborús gazdasági válságnak csak a béke vethet véget.

Orbán Viktor: Célunk a béke

A madridi NATO-csúcsról üzent a miniszterelnök, aki a Facebook-oldalán egyértelműen vázolta a magyar álláspontot.

– Ezért szorgalmaztuk, hogy minél hamarabb legyen tűzszünet és kezdődjenek meg a béketárgyalások. Azt javasoltuk, hogy a NATO erőfeszítéseinek középpontjába most már a béke megteremtését helyezzük

− jelentette be a miniszterelnök.

Orbán Viktor arról is beszámolt, hogy a magyar parlament döntéseinek megfelelően Magyarország katonai célú kiadásainak a GDP kétszázalékos szintjére emelését 2024 helyett már 2023-ban teljesítik. 

– Ha lesz béke, akkor lesz újra gazdasági fellendülés. Ha lesz béke, akkor nem lesz infláció. Ha lesz béke, akkor véget érnek azok a kockázatok, melyek ma Magyarország biztonságát fenyegetik

− zárta szavait a kormányfő.

 

Borítókép: Jens Stoltenberg NATO-főtitkár (balra) és Orbán Viktor magyar kormányfő a madridi NATO-csúcson (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Háború Ukrajnában

Az oroszok fele megijedt a mozgósítás hírére

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.