Orbán Viktor: Ha lesz béke, nem lesz infláció

A magyar kormányfő a madridi NATO-csúcson tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmazott.

Magyar Nemzet
2022. 06. 29. 16:59
ORBÁN Viktor; STOLTENBERG, Jens
NATO-csúcs Madridban Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Súlyos kérdések vannak a napirenden: az egyre romló ukrajnai helyzet, háborús infláció, élelmiszerválság és fenyegető háborús gazdasági válság

− sorolja Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Facebookon közzétett bejegyzésében a madridi NATO-csúcstalálkozó főbb témáit. 

A mi álláspontunk és a magyar érdekek világosak: ebből a háborúból ki kell maradnunk

− szögezte le a kormányfő, hozzátette: a NATO egy védelmi szervezet, ezért kiemelten fontos, hogy a szövetség se sodródjon bele a konfliktusba. − Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a béke beköszöntsön − fogalmazott Orbán Viktor, kiemelve, hogy a háborús inflációnak és a háborús gazdasági válságnak csak a béke vethet véget.

– Ezért szorgalmaztuk, hogy minél hamarabb legyen tűzszünet és kezdődjenek meg a béketárgyalások. Azt javasoltuk, hogy a NATO erőfeszítéseinek középpontjába most már a béke megteremtését helyezzük

− jelentette be a miniszterelnök.

Orbán Viktor arról is beszámolt, hogy a magyar parlament döntéseinek megfelelően Magyarország katonai célú kiadásainak a GDP kétszázalékos szintjére emelését 2024 helyett már 2023-ban teljesítik. 

– Ha lesz béke, akkor lesz újra gazdasági fellendülés. Ha lesz béke, akkor nem lesz infláció. Ha lesz béke, akkor véget érnek azok a kockázatok, melyek ma Magyarország biztonságát fenyegetik

− zárta szavait a kormányfő.

 

Borítókép: Jens Stoltenberg NATO-főtitkár (balra) és Orbán Viktor magyar kormányfő a madridi NATO-csúcson (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.