Szijjártó Péter: Magyarország érdeke az, hogy a konfliktus ne eszkalálódjon

Magyarország érdeke az, hogy az ukrajnai háború ne eszkalálódjon – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán kedd este.

Forrás: MTI, Facebook / Szijjártó Péter2022. 06. 28. 21:58
null
Fotó: BORSOS MATYAS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter Madridból nyilatkozott, ahol csütörtökig csúcstalálkozót tart az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO).

Azt mondta, hogy súlyos kérdések vannak napirenden, alapvetően minden az Ukrajnában zajló háború körül forog.

A konfliktus egyre éleződik, egyre komolyabb kihívásokkal kell szembenéznie Európának

– jelentette ki a miniszter, hangsúlyozva, hogy az energiaellátásban és a gazdaság területén is rendkívül súlyosak a kihívások.

Minél tovább tart a háború, annál nehezebb lesz kezelni ezeket a kihívásokat, ezért Magyarországnak az az érdeke, hogy minél előbb béke legyen

– hangoztatta Szijjártó Péter.

„Ha béke lesz, akkor túl tudunk lenni az energetikai kihívásokon, a háborús infláció okozta rendkívüli nehézségeken, és nem kell meghalnia értelmetlenül embereknek” – fogalmazott.

Ezért mi itt a következő három nap során is minden olyan javaslatot támogatni fogunk, amely a békét segíti elő, a mi nemzeti érdekünk az, hogy a háború ne eszkalálódhasson, ne terjedhessen túl Ukrajna határain, minél előbb érjen véget

– mondta a miniszter.

Szijjártó Péter szerint ehhez arra van szükség, hogy ne fordulhasson elő közvetlen konfrontáció a NATO és az oroszok között.

Borítókép: Szijjártó Péter (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.