Újraindít a francia kormány egy széntüzelésű erőművet

Az a céljuk ezzel, hogy jobban át tudják vészelni az energiabiztonság hiányát, amely részben az Oroszországgal folytatott ellenségeskedések miatt alakult ki. Na de mi lesz a környezet- és klímavédelemmel? – teszi fel a kérdést a 888.

Forrás: 8882022. 06. 28. 21:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Saint-Avold újraindításáról szóló bejelentés nem sokkal azután történt meg, hogy három nagy franciaországi energiaipari vállalat – az Engie, az EDF és a TotalEnergies – vezetője is arra figyelmeztetett, hogy a lakosságnak azonnal vissza kell fognia az energiafelhasználást, hogy a hatóságok jobban tudják kezelni az energiabiztonságot.

Az RTL műsorszolgáltató szerint a tisztviselők azt mondták, hogy a széntüzelésű erőművet csak elővigyázatosságból, az ukrán helyzetre való tekintettel helyezik újra üzembe.

A Le Figaro eközben azt írja: a tisztviselők azt mondták, hogy az erőmű újraindításának tervébe úgynevezett környezetvédelmi kompenzációt is beépítenek. Ennek eredményeként az üzem üzemeltetője az újranyitás részeként

olyan erdőtelepítésekbe fog, melyekkel ki tudja elégíteni a zöldigényeket is.

Nemrégen a klímaharcos Németország is bejelentette, hogy felpörgeti saját széntüzelési kapacitásait, hogy jobban megbirkózzon a jelenlegi energiaválsággal.

A gázfogyasztás csökkentése érdekében kevesebb gázt kell felhasználni az áramtermeléshez. Helyette többet kell majd szénerőműveket használni

– mondta Robert Habeck.

A tisztviselő azonban továbbra is kitartott amellett, hogy Németország atomerőműveit – amelyek közül az utolsó hármat az év végéig le kell állítani – nem fogják felhasználni az energiaellátási problémák ellensúlyozására, annak ellenére, hogy minden oldalról azt követelik, hogy Németország tartsa őket üzemben.

A helyzet annyira rossz, hogy még az EU tisztviselői is arra szólítják fel Németországot, hogy továbbra is használják az erőműveiket.

Németországban még mindig három atomerőmű üzemel, ez a villamosenergia-fogyasztás 25 százalékát fedezné

– jelentette ki Thierry Breton. Úgy gondolja, hogy a leállítást érdemes lenne megfontolni, és talán egy-két évig még üzemeltethetnék az erőműveket, hogy túl legyenek a problémákon.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Az Émile Huchet szénerőmű (Forrás: Flickr)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.