Lapozó: Algériai migránsok foglalták el egy francia nyugdíjas otthonát

Online pedofil ragadozókra figyelmeztet a belga rendőrség. Svédországban átlagosan napi 27 nemi erőszakot regisztrálnak, az elkövetők kasztrálását javasolja a svéd párt. Spanyolország a tervezettnél hétmilliárd euróval többet kap az európai alapokból, a nyaralásról hazatért francia nyugdíjas két algériai migránst talált a lakásában. Nemzetközi lapszemle a Mediaworks–Hírcentrum külföldi tudósítóitól.

Mediaworks–Hírcentrum
2022. 07. 01. 16:24
Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Online pedofil ragadozókra figyelmeztet a belga rendőrség

Néhány nappal a tanítási szünet előtt a belga rendőrség riasztást adott ki, amelyben arra figyelmezteti a szülőket, hogy a szünidő alatt a gyerekek fokozottabban ki lesznek téve a pedofilok online támadásainak. Ezzel egy időben az online bűncselekményeket felderítő nyomozókat is felszólították a közösségi hálózatok, különösen a TikTok és az Instagram fokozottabb ellenőrzésére, jelentette be Olivier Bogaert, az online bűnözési osztály vezetője. A vakáció idején ugyanis a fiatalok több időt töltenek el a közösségi médiában, hogy kapcsolatban maradjanak iskolatársaikkal, barátaikkal. Az online térben molesztáló pedofilok általában hamis profiljukkal kis- vagy fiatalkorúnak adják ki magukat, és így cserkészik be áldozataikat. A csevegőszobákban meztelen vagy akár pornográf képeket, videófelvételeket kérnek tőlük, amelyekkel később megzsarolhatják a kiskorú naiv áldozatokat. A pedofil bűnözők másik bevált trükkje, hogy hivatásos fotósnak adják ki magukat, és ingyenes fotózási lehetőséget ajánlanak fel a fiataloknak. Részletesen kidolgozott munkamódszereiket úgynevezett „pedo-kézikönyvekben” gyűjtik össze. A tanácsok azonban nemcsak a bűncselekmény „sikeres” elkövetésének kellékeit tartalmazzák, hanem technikai leírást is adnak arról, hogyan kell digitális tevékenységüket titkosítani, láthatatlanná téve magukat a bűnüldöző szervek előtt. Márciusban nyolcvan európai parlamenti képviselő indítványozta az Európai Bizottságnál, hogy a testület európai szinten tiltsa be ezeket a pedo-kézikönyveket. Jelenleg ugyanis csak Németországban és Hollandiában tilos a birtoklásuk és a terjesztésük.

Forrás: Brusselstimes.com, Brusselstimes.com

A nemi erőszakot elkövetők kasztrálását javasolja a svéd párt

Igen kemény büntetési tételeket javasol a Svédországban drasztikus méreteket öltő nemi erőszak elkövetőire a Kereszténydemokrata Párt. A parlament elé pénteken előterjesztett törvényjavalatban 25 év letöltendő szabadságvesztés szerepel minősített nemi erőszak esetére, szabadulás feltételének pedig vegyi kasztrálást írna elő. A pedofilok büntetését is jelentős mértékben szigorítaná az ellenzéki párt, a gyermekek ellen elkövetett nemi bűncselekményekért tényleges életfogytiglan kiszabását tenné lehetővé. „Mindennap 27 nemi erőszakról számolnak be Svédországban. Hány napnak kell eltelnie ahhoz, hogy a kormány intézkedjen?” – tette fel a kérdést Ebba Busch, a párt vezetője. A kereszténydemokraták szerint a nők nincsenek biztonságban az országban, széles körben eluralkodott a félelem, és az elkövetők tömegesen tesznek tönkre életeket. A párt a büntetések szigorítása mellett egy nemzeti tudásközpontot szeretne létrehozni, ahol azok kaphatnának támogatást, akik úgy érzik, hogy problémás a szexualitásuk. A központ lehetőséget biztosítana önkéntes alapon kémiai kasztrálásra az olyanok részére, akik kényszeres szexualitást folytatnak. A párt egyéni indítványként már 2017-ben is nyújtott be hasonló javaslatot, amiben szerepelt a kémiai kasztrálás büntetésként való alkalmazásának lehetősége.

Forrás: Svenska Dagbladet

Spanyolország hétmilliárd euróval többet kap az európai alapokból

Spanyolország a tervezettnél többet, plusz hétmilliárd eurót kap az Európai Uniótól. Az indoklás szerint az ibériai ország a vártnál nagyobb csapást szenvedett el a koronavírus-járvány miatt. Az Európai Unió frissítette a helyreállítási alapok elosztásának számításait az országok GDP-je alapján. A bizottság csütörtöki jelentése szerint Spanyolország volt a járvány által egyik leginkább sújtott ország, egyben egyike azoknak is, amelyeknek a legtöbb időre lesz szükségük ahhoz, hogy visszaállítsák a járvány előtti gazdasági teljesítményüket. A testület ezért úgy döntött, hogy a spanyoloknak 7,7 milliárd euróval több forrást folyósít. Az eredeti tervek szerint 69,5 milliárd euró járt volna összesen Spanyolországnak, ehelyett azonban több mint 77 milliárdot kapnak majd. A spanyol kormánynak az összegért cserébe módosítania kell fellendülési tervét, és ki kell dolgoznia a részleteket azzal kapcsolatban, hogy a többletforrást milyen reformokra, célokra és beruházásokra költi majd. Az extra pénzt 2023 január elsejétől kezdik el folyósítani.

Forrás: Eldiario.es

A nyaralásról hazatért francia nyugdíjas két algériai migránst talált a lakásában

A dél-franciaországi Montpellier-ben egy 88 éves francia férfi nem tudott bemenni a saját lakásába, miután hazatért egy négy hónapos marokkói utazásról. Távollétében ugyanis lakásának bejárati ajtaján valaki kicserélte a zárat. Az idős tulajdonos értesítette a gondnokságot, majd egyik szomszédjánál húzta meg magát éjszakára. Másnap reggel a gondnokság lakatosának segítségével sikerült bejutnia otthonába, ahol két békésen alvó, a lakásban már jól berendezkedett algériai férfit találtak. A húsz és huszonegy éves férfiak nemcsak Franciaország területén tartózkodtak illegálisan, hanem már kitoloncolási végzést is kaptak. Az algériai migránsok azt állították, hogy a lakást egy ismeretlen férfitől bérelték két napja, az állítólagos főbérlővel pedig a közelmúltban ismerkedtek meg a város egyik terén. A kitoloncolandó migránsokat letartóztatták, ügyükben Montpellier ügyészsége és a város büntetőbírósága intézkedik.

Forrás: Midilibre.fr

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.