Oroszország háromszázezer tartalékost hív be

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerda reggeli, részleges mozgósításra vonatkozó bejelentését követően a védelmi miniszter, Szergej Sojgu beszélt a részletekről és a hadművelet jelenlegi állásáról, előrehaladásáról – olvasható a V4NA nemzetközi hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA2022. 09. 21. 9:24
SOJGU, Szergej; PUTYIN, Vlagyimir; JEVMENOV, Nyikolaj
Szentpétervár, 2022. július 31. Vlagyimir Putyin orosz elnök (b), Szergej Sojgu védelmi miniszter (j) és Nyikolaj Jevmenov, az orosz haditengerészet fõparancsnoka (k) az orosz haditengerészet napjának alkalmából tartott szentpétervári flottadíszszemlén 2022. július 31-én. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Mihail Klimentyev Fotó: Mihail Klimentyev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sojgu bejelentette: az orosz hadsereg „nem annyira Ukrajnával, inkább a kollektív Nyugattal” harcol, amely „hatalmas tételben szállít fegyvereket Ukrajnának. Mintegy 70 katonai és több mint 200 civil műhold, a teljes NATO-csoportosulás dolgozik Ukrajna érdekében, miközben Kijev a nyugati fegyvereket egyre gyakrabban használja a civilek ellen.”

Az orosz védelmi miniszter szerint Ukrajna elvesztette hadseregének a felét: 61 207 halottról, 49 368 sebesültről számolt be. 

Az orosz áldozatok számát 5937-re tette; a harctéri sebesültek 90 százaléka az információi szerint újra bevethető.

A Vlagyimir Putyin orosz elnök által szerda reggel bejelentett részleges mozgósítással kapcsolatban Sojgu azt mondta: az elsősorban azokra vonatkozik, akik már szolgáltak a hadseregben vagy rendelkeznek katonai szakképzettséggel, harci tapasztalattal. Kijelentette, hogy 

a mozgósítás nem érinti sem a sorkatonaságot, sem a diákokat.

Oroszországban hatalmas mozgósítási erőforrás áll rendelkezésre, mintegy 25 millió ember – a jelenlegi, részleges mozgósítás alá tartozó háromszázezer ember alig több, mint egy százalékuk.

Borítókép: Illusztráció. Vlagyimir Putyin orosz elnök, Szergej Sojgu védelmi miniszter és Nyikolaj Jevmenov, az orosz haditengerészet főparancsnoka az orosz haditengerészet napjának alkalmából tartott szentpétervári flottadíszszemlén 2022. július 31-én (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Mihail Klimentyev)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.