Novák Katalin államfő az üzbég kollégáját fogadta

A két elnök megállapodott abban, hogy a béke és a biztonság kiemelten fontos számukra.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 10. 04. 15:55
NOVÁK Katalin; MIRZIJOJEV, Savkat
Az üzbég elnök Budapesten Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Savkat Mirzijojevet, az Üzbég Köztársaság elnökét fogadta Novák Katalin köztársasági elnök kedden Budapesten, a Sándor-palotában.

A két elnök megállapodott abban, hogy a béke és a biztonság kiemelten fontos számukra, Üzbegisztán és Magyarország gazdasági kapcsolatait erősíteni fogják, valamint mindent megtesznek a gyermeket nevelő szülők támogatásáért

 – olvasható Novák Katalin keddi bejegyzése a közösségi oldalán.

Novák Katalin emlékeztetett:

Üzbegisztán szomszédságában, Afganisztánban évek óta nincs béke, most pedig Magyarország szomszédjában, Ukrajnában is háború dúl.

Mint írja, Magyarország a Nyugat és a Kelet közötti gazdasági együttműködés központja. Üzbegisztán és Magyarország gazdasági kapcsolatait erősíteni fogják, különösen az energetikai, a pénzügyi és egészségipari területeken.

Posztjában Novák Katalin kiemelte: nemzeteink jövőjének záloga a család, mindent megtesznek tehát annak érdekében, hogy támogassák a gyermeket nevelő szülőket.

Novák Katalin örömmel fogadta, hogy Savkat Mirzijojev elnöknek szándékában áll Budapesten nagykövetséget nyitni, emellett kitért arra is, hogy köszönettel elfogadta a meghívást Üzbegisztánba, így a közeljövőben Taskentben folytathatják a megbeszélést.

Borítókép: Novák Katalin magyar köztársasági elnök Savkat Mirzijojev üzbég elnököt fogadta a Sándor-palotában (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.