időjárás 1°C Gerda , Martina 2023. január 30.
logo

Diplomáciai botrányt kavartak Orbán Viktor sálja miatt

Magyar Nemzet
2022.11.22. 12:52 2022.11.22. 14:36
Diplomáciai botrányt kavartak Orbán Viktor sálja miatt

Miután egyes baloldali politikusok is szót emeltek Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi Magyarország–Görögország labdarúgó-mérkőzésen viselt szurkolói sálja miatt, a nemzetközi visszhang sem maradt el. Az ukrán külügy bekérette Magyarország nagykövetét, akivel közölték, hogy Orbán Viktor Nagy-Magyarországot is ábrázoló sálja „nem járul hozzá az ukrán–magyar kapcsolatok fejlesztéséhez.”

Oleg Nikolenko, az ukrán külügy szóvivője közölte, bocsánatkérést várnak Magyarországtól, és azt, hogy élesen határolódjon el a gyanútól, hogy területi igényei merültek fel.

Több környező ország politikusa revizionista gesztust lát a sálban. „Orbán Viktort felelőtlen magatartása […] Putyin mellé helyezi, aki szintén határváltozásokról ábrándozik. […] Orbánnak az ilyen cselekedetekkel el kell számolnia, mivel ezek teljesen idegenek a liberális demokráciák családjának tagjaitól” – mondta az UkrInform hírügynökségnek Alin Mituta román európai parlamenti képviselő, a liberális Renew Europe frakció tagja.

Zoran Milanovic horvát államfő is megszólalt az ügyben.

Nem tulajdonítok komoly jelentőséget ennek. A szomszédainkat elnézve, Magyarország még mindig a legjobb.

– mondta a horvát köztársasági elnök.

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon reagált az ügyre:

Borítókép: a Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2021. november 26-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.