Orbán Viktor nem léptetné ki Magyarországot az EU-ból

Frusztráló, de nem meglepő a baloldali média torzítása Rod Dreher amerikai közíró szerint.

Magyar Nemzet
2023. 01. 28. 11:03
Rod Dreher a Danube Institute vendégkutatójaként érkezett nemrég Budapestre
Fotó: Mirkó István
Rod Dreher a Danube Institute vendégkutatójaként érkezett nemrég Budapestre Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök szerda este fogadta a Mathias Corvinus Collegium médiakonferenciájának külföldi résztvevőit, melyről Rod Dreher amerikai újságíró, a The American Conservative című lapban írt riportja miatt diplomáciai botrány is kerekedett, az ukrán külügy bekérette Magyarország kijevi nagykövetét. Az amerikai újságíró által őszinte beszélgetésként leírt találkozón a magyar miniszterelnök a baloldali médiában megjelentek, illetve az ukrán külügyminisztérium értelmezése szerint ugyanis Ukrajnát becsmérlő és Oroszország győzelmét előrevetítő megjegyzéseket tett.

A miniszterelnök az ukrajnai háború kapcsán azonban arról beszélt, hogy az ukrajnai háborúban az oroszok várhatóan magukra találnak, ami még nehezebbé teszi majd a háborút, amibe a Nyugat egyre inkább belesodródik. 

Az Európai Unióval fennálló rögös kapcsolatról Orbán Viktor Dreher szerint hosszasan beszélt, aminek során egyértelművé tette, hogy Magyarország nemzeti érdeke az uniós tagság megmaradása.

A félreértelmezéseket és szándékos csúsztatásokat Orbán Viktor azon megjegyzése eredményezte, ami az Európai Unió Magyarországgal szembeni bánásmódjáról szólt. A miniszterelnök ugyanis a balliberális sajtó tendenciózus értelmezése szerint arról beszélt, hogy számára fájdalmas Magyarországot az EU-ban látni, míg 

Dreher cikkének szövegéből világos, hogy a magyar miniszterelnök számára „fájdalmas azt látni, hogy Magyarországot az EU tagjaként zaklatja és zsarolja Brüsszel”.

Rod Dreher a tegnapi napon a Twitteren közzétett bejegyzésében is hangsúlyozza, hogy Orbán Viktor nem kívánja a magyar európai uniós tagság megszüntetését, mindössze arról beszélt, hogy nehéz Brüsszellel dűlőre jutni, de a magyar gazdasági és nemzeti érdek ezt kívánja.

Frusztráló, de nem meglepő a magyar baloldali sajtó torzítása annak, amit a miniszterelnök valójában mondott. Személyes nehézségeiről beszélt a Brüsszellel való tárgyalások kapcsán. […] Ez ott, a helyszínen mindenki számára világos volt

– fogalmazott a közíró.

Rod Dreher jelenleg a Mathias Corvinus Collegium vendégoktatója, e mellett a The American Conservative magazin vezető szerkesztője, és öt könyv szerzője, amelyeket több mint tíz nyelvre fordítottak le. Dreher több mint három évtizedes szakmai újságírói pályafutása során a New York Post, a Washington Times, a Dallas Morning News és a National Review magazin munkatársa volt. Megjelent a CBS, az ABC, a CNN, a Fox News, az MSNBC, a BBC és más televíziós csatornák műsoraiban, kommentárjai pedig a Time magazinban, a Wall Street Journalban és más jelentős kiadványokban jelentek meg.

 

Borítókép: Rod Dreher (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.