Lenin holttestét akarta ellopni egy összefüggéstelenül beszélő részeg

Megpróbált betörni a moszkvai Vörös téren található Lenin-mauzóleumba egy ittas férfi, aki el akarta lopni Lenin holttestét – közölte hétfőn a Moszkovszkij Komszomolec című bulvárlap.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 02. 06. 21:02
null
Moszkva, 2022. január 21. A Vlagyimir Lenin, az orosz bolsevik kommunista forradalom vezére, a Szovjetunió megalapítója halála 98. évfordulójának alkalmából rendezett megemlékezés résztvevõi a moszkvai Vörös téren lévõ mauzóleumnál (j) 2022. január 21-én. MTI/EPA/Makszim Sipenkov Fotó: Makszim Sipenkov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfit vasárnap éjjel fogták el a rendőrök, amikor megkísérelte kinyitni a mauzóleum bejáratát. A tettenéréskor összefüggéstelenül beszélt, majd az őrszobán bevallotta, hogy el akarta lopni a bolsevik forradalom vezérének holttestét. Tettére nem tudott magyarázatot adni.

Az elkövetőhöz mentőt hívtak, a TASZSZ hírügynökség tudósítása szerint alkohol okozta mentális zavart állapítottak meg nála.

A férfiról a Moszkovszkij Komszomolec megtudta, hogy egy 42 éves moszkvai bútorszerelő, aki az alkohol rabjává vált, miután öt éve elvált három gyermeke anyjától.

Rejtély, kik vihették el Rákosi földi maradványait, Kádár koponyáját feltörték

Üres urnatartónál emlékeznek Rákosi Mátyás szimpatizánsai a Farkasréti temetőben évek óta, az egykori kommunista pártvezér földi maradványait ugyanis elvitték a temetőből – tudta meg a Mandiner. A temetőt üzemeltető Budapesti Temetkezési Intézetnél 2015. június 24-én jelentkezett egy férfi és egy nő azzal, hogy mindketten Rákosi Mátyás leszármazottai, így kiadták nekik a Rákosi hamvait tartalmazó urnát.

Kádár János nyughelyét a Fiumei úti sírkertben 2007-ben feldúlták, és elvitték a koponyáját.

Borítókép: A Lenin halálának 98. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezés résztvevői a moszkvai Vörös téren lévő mauzóleumnál (j) 2022. január 21-én (Forrás: MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.