Mozgó orvosi rendelőkkel segít Szíriában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A magyar kormány támogatásával megvalósuló programban segítenek a földrengés áldozatainak.

Magyar Nemzet
2023. 02. 07. 11:23
Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aleppóban és az ország északi területein súlyos károkat szenvedett városokban két mozgó orvosi rendelőt állít szolgálatba a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a magyar kormány 50 millió forintos támogatásával – derült ki a szervezet lapunkhoz eljuttatott közleményéből. Mint írják, a jelentések szerint a szíriai háború által sújtott településeken, különösképpen Aleppó és Dzsabla városában óriási pusztítást végeztek a hétfői földmozgások. 

A háború utáni felújítási munkálatok még nem fejeződtek be, így a heves összecsapások helyszínein kártyavárként dőltek össze a lövésekkel, robbanásokkal meggyengített szerkezetű házak, csak Aleppóban 30 ezer ember otthona sérült vagy semmisült meg a katasztrófa során. 

A háború után lábadozó országban korlátozottak a vészhelyzet-kezelési és egészségügyi eszközök, hiányos az azonnali segítségnyújtáshoz szükséges infrastruktúra.

A közlemény emlékeztetett rá, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számos segélyprogramot valósított meg Szíriában az elmúlt évtizedben, többek között kórházat bővített és újított fel Aleppóban. A kórházi program részeként 2018-ban mozgó orvosi rendelők érkeztek a térségbe, hogy az Aleppó körüli izolált falvakban pótolják a hiányzó orvosi ellátást. 

Most két ilyen mozgó egységet irányítanak át a földrengések sújtotta térségbe, hogy a sérültek ellátásában részt vegyenek. 

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A térségben szerzett szakmai tapasztalatokra és kialakult együttműködésekre alapozva a Máltai Szeretetszolgálat Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma és a Hungary Helps program megbízásából, a karitatív szervezet szíriai partnereinek bevonásával valósít meg azonnali humanitárius programot Aleppó, Latakia és Dzsabla városokban. 

 

A programot a magyar kormány 50 millió forinttal támogatja. 

 

A Máltai Szeretetszolgálat által felajánlott mozgó orvosi rendelők az elsődleges tervek szerint harminc napon át segítenek a földrengések térségében.

Borítókép: 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.