„Svédország nem rabol el gyerekeket, sem muszlimokat, sem más vallásúakat”

Kiterjedt és szisztematikus dezinformációs kampány folyik Svédország ellen, miszerint a svéd hatóságok muszlim kisgyerekeket rabolnak el, ám mindebből egyetlen szó sem igaz – derült ki Ulf Kristersson svéd miniszterelnök pénteki nyilatkozatából.

Munkatársunktól
2023. 02. 03. 16:30
null
Flensburg, 2015. november 12. Egy tolmács (k) bevándorlókkal beszél a Dániával határos észak-németországi Flensburg vonatállomásán 2015. november 12-én. Az észak-német Schlewig-Holstein tartomány vezetése a területén áthaladó migránsfolyam megrekedésére számít, mert ettõl a naptól a svéd hatóságok átmenetileg visszaállítják a határellenõrzést. (MTI/EPA/Carsten Rehder) Fotó: CARSTEN REHDER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez az ellenünk indított hadjárat most új lendületet vett” – mondta Ulf Kristersson svéd miniszterelnök pénteki sajtótájékoztatóján.

„Ez egyszerűen nem igaz. Svédország nem rabol el gyerekeket, a szociális munkásaink nem rabolnak gyerekeket. Sem muszlimokat, sem más vallásúakat” – hangsúlyozta a miniszterelnök. Azt is elmondta, hogy a dezinformációs kampány miatt a szociális szférában dolgozókat gyakran megfenyegetik a közösségi oldalakon.

Kristersson a sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy őröket fognak állítani a szociális intézmények irodáihoz. 

 

A miniszterelnök közölte, hogy kormánya nagyobb összeget tervez elkülöníteni az álhírek visszaszorítása érdekében létrehozott svéd hatóság számára.

 

A miniszterelnök elmondása szerint a dezinformációs hadjárat még 2021-ben kezdődött. 

A dezinformáció elleni ügynökség jelentése szerint az emberrablással kapcsolatos álhírek visszavezethetőek egy arab nyelvű oldalhoz, amelynek megalkotója korábban elköteleződését fejezte a ki az Iszlám Állam mellett.

2022 februárjában a svéd külügyminisztérium közölte, hogy a törvények értelmében minden gyermek az állam védelme alatt áll, és a szociális munkásoknak bírósági végzésre van szükségük ahhoz, hogy a gyermekeket hozzájárulásuk nélkül elvegyék szüleiktől.

A skandináv országok esetében nem ismeretlen a fenti vád, igaz, korábban elsősorban Norvégiából érkeztek olyan hírek, hogy „túlságosan vallásos” gyermekeket kivesznek családokból, de akkor elsősorban keresztény családokról volt szó, s fel sem merült az, hogy fenyegették volna a hatóságokat.

Borítókép: Egy tolmács (k) bevándorlókkal beszél a Dániával határos észak-németországi Flensburg vonatállomásán 2015. november 12-én (Forrás: MTI/EPA/Carsten Rehder)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.