Ellenállnak a Biden-kormányzatnak az amerikai katolikus püspökök

A püspöki konferencia elutasítja a kártékony nemváltó műtéteket és hormonkezeléseket.

Magyar Nemzet
Forrás: Breitbart2023. 03. 23. 7:35
Toronto,,Canada,-,Feb,1,2019,:,All,Gender,Restroom
1412274404 Fotó: PixneySweden
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katolikus egészségügyi intézmények orvosai nem végezhetnek el nemváltó műtéteket, s nem alkalmazhatnak hormonkezeléseket pácienseiken, mert ezek nem járulnak hozzá az emberek jólétéhez, sőt, kártékony beavatkozások – tudatta az amerikai katolikus püspöki konferencia, amely a nemváltás minden formáját elutasítja. A Breitbart amerikai hírportál beszámolója szerint iránymutatásukban a püspökök azt írják: a „nemi identitászavarra” felajánlott beavatkozások nem tartják tiszteletben az emberi lénynek az alapvető felépítését, a test és a lélek belső egységét, amelyben a test nemileg megkülönböztethető. 

A püspökök arra is felhívják a figyelmet, hogy isten a maga képére teremtette az embert, de az emberek maguk nem teremthetik meg és nem sajátíthatják el az emberi természetet. Senki sem a rossz testben születik meg, az emberi lélek sosem kerülhet más testbe vagy a rossz testbe – hangsúlyozzák. Végezetül arra ösztönzik a katolikus egészségügyi intézményeket, hogy a nemi indentitászavarban szenvedők szenvedését igyekezzenek csillapítani, de tartsák tiszteletben az emberi test alapvető rendjét.

A püspöki konferencia közleménye annak fényében érdekes, hogy az amerikai kormányzat egészségügyi államtitkára, a transzneműségét nyíltan vállaló Rachel Levine a napokban arról beszélt: a kiskorúak nemének orvosi megváltoztatása hamarosan egy normális és bevett eljárás lesz. Egy egészségügyi szakembereket összefogó országos szervezet, a Do No Harm elnöke, Stanley Goldfarb erre reagálva azt mondta: nincsen bizonyítékunk arra, hogy a nemet módosító hormonokkal és pubertásgátlókkal kezelt gyerekek mentális egészsége javult volna, sőt a Washingtoni Egyetem kutatása éppen az ellenkezőjét állapította meg.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.