Óriásgyűléssel indította be elnökjelölti kampányát Donald Trump

Kampányindító nagygyűlést tartott a Texas állambeli Waco városában Donald Trump. Ez volt az exelnök első nyilvános szereplése azóta, hogy múlt héten bejelentette, hamarosan letartóztatják. Trump gyújtó hangulatú beszédében kirohanást intézett a bűnügyi nyomozás ellen, amely 2021 januárja, hivatalának elhagyása óta tart. Trump a Stormy Daniels felnőttfilm-sztárnak fizetett titoktartási pénzek ügyében indított New York-i nyomozásról is elmondta a véleményét.

Magyar Nemzet
2023. 03. 26. 13:30
TRUMP, Donald
Waco, 2023. március 26. A 2024-es amerikai elnökválasztáson újrainduló Donald Trump volt amerikai elnök beszédet mond a texasi Waco városban tartott kampányrendezvényen 2023. március 25-én. MTI/AP/Evan Vucci Fotó: Evan Vucci
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump volt elnök szombaton tartotta első kampánygyűlését azóta, hogy bejelentette 2024-es elnökjelöltségét, és a texasi Wacóban lépett színpadra. Az amerikai Daily Caller konzervatív hírportál tudósítása szerint Trump, miután leszállt az őt szállító helikopterről, a „Trump Force One”-ról, a kifutópályán álló többezer támogatója mellett sétált el, akik közül sokan, utalva a támogatottjuk ellen folyamatban lévő nyomozásra, boszorkányüldözés feliratú transzparenseket lobogtattak.

 

Trump a vádemelésről: radikális baloldaliak ügyészi visszaélése

Trump elsősorban az amerikai igazságügyi minisztériumról beszélt. 

Véleménye szerint a Biden-kormányzat „igazságtalansági minisztériuma” célzottan a Demokrata Párt jelöltjeinek republikánus riválisai ellen dolgozik.

Beszédében Trump megemlítette, lehetséges, hogy vádat emelnek ellene a Stormy Daniels felnőttfilm-sztárnak állítólagosan kifizetett hallgatási pénzek miatt. Trump szombaton azt mondta, hogy kedden számít letartóztatására, de a késedelmek után legkorábban hétfőn hozhat ítéletet az ügyet tárgyaló esküdtszék. Trump hevesen tagadja a vádakat, és radikális baloldali mániákusok ügyészi visszaélésének minősítette, hogy Alvin Bragg manhattani kerületi ügyész esetleg vádat emel ellene.

A washingtoni igazságügyi minisztérium égisze és irányítása alatt álló New York-i kerületi ügyész olyan dolog miatt nyomozott ellenem, ami nem bűncselekmény. Nem egy vétség miatt. Nem egy viszony miatt. Soha nem szerettem [Danielst, akire sértő megjegyzést használt]

– mondta Trump, utalva arra a vádra, hogy szexuális kapcsolatban állt volna Danielsszel.

A volt elnök beszélt arról is, hogyan szállt szembe Kínával és Oroszországgal, mennyire „hűtlen” Ron DeSantis floridai kormányzó, illetve arról, hogy a demokraták „ellophatják” a 2024-es választásokat.

Hangsúlyozta, hogy a 2024-es választás sorsdöntő pillanat lesz az Egyesült Államok számára, mondván: „vagy a háttérhatalom pusztítja el Amerikát, vagy mi pusztítjuk el a háttérhatalmat”.

 

A vádemelés akár még jól is jöhet

Mark Meckler, az Államok Konvenciója nevű polgári mozgalom elnöke szombaton a Breitbart nevű amerikai portálnak elmondta, hogy a legújabb közvélemény-kutatások szerint Donald Trump volt elnök esetleges vádemelése előnyös lenne számára.

A Convention of States Action nevű szervezet által a Trafalgar Group nevű vállalattal közösen végzett, és a Breitbart News által pénteken kizárólagosan megszerzett közvélemény-kutatás szerint az amerikaiak 74 százaléka szerint Trump megvádolása vagy segít neki, vagy nem lesz hatással az elnökválasztási kampányára.

A megkérdezettek 37,5 százaléka szerint nem lesz hatással Trumpra, és 36,8 százalék szerint egyenesen segítheti. A megkérdezett szavazók mindössze 25,7 százaléka véli úgy, hogy a vádemelés ártani fog Trump elnökválasztási kampányának.

 

Borítókép: A 2024-es amerikai elnökválasztáson újrainduló Donald Trump volt amerikai elnök beszédet mond a texasi Waco városban tartott kampányrendezvényen 2023. március 25-én (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.