„Az FBI az amerikaiak után kémkedik” – jelentette ki egy kongresszusi képviselő

Az FBI 2021 novemberéig több mint 278 ezer esetben végzett jogosulatlanul házkutatást amerikai állampolgároknál.

Magyar Nemzet
Forrás: Fox News2023. 05. 23. 8:50
FBI Headquarters In Washington D.C.
Federal Bureau Of Investigation emblem is seen on the headquarters building in Washington D.C., United States, on October 20, 2022. (Photo by Beata Zawrzel/NurPhoto) (Photo by Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az FBI kémkedik az amerikaiak után, befolyásolták a 2016-os és 2020-as elnökválasztást, és most négymilliárd dollárért akarnak maguknak új központot, miközben minden strukturális reformot elutasítanak – fogalmazott a Fox News amerikai hírtelevíziónak Andy Biggs arizoniai republikánus képviselő. Hozzátette: 

Elvárják a kongresszustól, hogy bárányként kövesse őket, amíg ők kémkednek utánunk és sértegetnek minket.

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ellen még 2019-ben indult nyomozás, amelyről a múlt héten készült el a jelentés Durham-riport néven. A John Durham által készített jelentés Donald Trump korábbi republikánus elnök ellen nem javasolt újabb vádemelést, azonban az FBI-t mulasztással vádolta meg, amikor szem elől tévesztette a törvény iránti hűség szigorú előírását, és a Trump elleni vizsgálat elindításakor politikai szempontokat is figyelembe vett. A jelentés szerint az FBI nem megerősített értesülésekre alapozta a Trump elleni eljárást, amelyeket a korábbi elnök politikai ellenfelei bocsátottak rendelkezésre.

Múlt hét csütörtökön három bejelentés is érkezett az FBI-től a képviselőházhoz, amelyben a bejelentők azzal vádolták a nyomozó irodát, hogy nyomást gyakorolt a szervezet politikai napirendjének az irányára – vagyis praktikusan arra, hogy milyen ügyekkel és hogyan foglalkozzanak a nyomozók.

Garret O’Boyle és Steve Friend volt FBI különleges ügynökök az iroda átpolitizáltságáról tettek vallomást, csatlakozva mintegy két tucat más bejelentőhöz.

Biggs, aki a képviselőház igazságügyi bizottságának bűnözéssel és szövetségi kormányzati megfigyeléssel foglalkozó albizottságának az elnöke, éppen ezen bejelentések alapján kérte számon az FBI-t.

„A demokraták ezeket a személyeket nem tartják valódi bejelentőknek, annak ellenére, hogy minden ilyen kitételnek megfelelnek, az FBI szerint pedig nincsen semmi probléma a szervezettel” – mondta Biggs a Fox Newsnak.

Biggs azt is megjegyezte jelentésekre utalva, hogy az FBI 2021 novemberéig több mint 278 ezer esetben végzett jogosulatlanul házkutatást amerikai állampolgároknál.

A republikánus képviselő az FBI-nál „felmerülő problémák” miatt a szervezet átalakítását és költségvetésének a csökkentését is javasolja.

 

Borítókép: Az amerikai szövetségi nyomozó iroda, az FBI központjának épülete Washington D.C.-ben, 2022. október 20-án (Fotó: AFP/NurPhoto/Beata Zawrzel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.