Joe Biden új parancsnokot jelöl a Nemzetbiztonsági Ügynökség élére

A légierő altábornagyát jelöli az amerikai hadsereg kibervédelmi parancsnoksága és a Nemzetbiztonsági Ügynökség élére Joe Biden elnök − erősítette meg a légierő hétfőn.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 24. 0:04
President Biden Meets With Congressional Leaders To Discuss The Debt Limit
US-PRESIDENT-BIDEN-MEETS-WITH-CONGRESSIONAL-LEADERS-TO-DISCUSS-T Fotó: ANNA MONEYMAKER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az információ szerint Timothy Haugh jelöléséről az elnök tájékoztatta a szenátust, és ezzel egy időben tábornokká való előléptetését is javasolja a szükséges parancsnoki feladatok ellátásához.

A jelölést hivatalosan ugyanakkor még sem a Fehér Ház, sem a hadsereg nem jelentette be.

Amennyiben a törvényhozás jóváhagyja a jelölést, akkor Timothy Haugh váltja a Nemzetbiztonsági Ügynökséget (National Security Agency) és a kibervédelmi parancsnokságot (US Cyber Command) 2018 óta vezető Paul Nakasone tábornokot a poszton.

Timothy Haugh jelenleg a kibervédelmi egység parancsnokhelyetteseként tevékenykedik, és évek óta dolgozik ezen a katonai területen.

Az amerikai hadseregen belül 2010-ben alakították meg a kibervédelmi parancsnokságot (USCYBERCOM), amely rendelkezik katonai és hírszerzési eszközökkel, valamint információs technológiákkal is ahhoz, hogy a kibertérben jelentkező feladatokat kezeljen az egész világra kiterjedően. A szervezet központja Maryland államban, a Fort George G. Meade támaszponton van, ahonnan a Nemzetbiztonsági Ügynökséget is irányítják.

A Nemzetbiztonsági Ügynökség (National Security Agency) az Egyesült Államok hírszerző szervezetei közül a legnagyobb költségvetéssel rendelkezik, és alapvető feladata az elektronikai alapú hírszerzés.

Borítókép: Joe Biden (Fotó: Europress/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.