Kétszer nekiütközött egy teherautó a Fehér Ház körüli útakadályoknak + videó

A rendőrség hétfő este őrizetbe vette azt a sofőrt, aki teherautójával kétszer nekiütközött a Fehér Ház körüli biztonsági útakadályoknak a washingtoni Lafayette téren – közölte az amerikai titkosszolgálat szóvivője.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 23. 8:41
null
Fotó: Bidló Katalin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Anthony Guglielmi a Twitter közösségi oldalon arról számolt be, hogy a titkosszolgálat vagy a Fehér Ház egyetlen alkalmazottja sem sérült meg, a baleset okát és módját továbbra is vizsgálják. Néhány utat és járdát lezártak − közölte a titkosszolgálat.

A közeli Hay Adams nevű szállodát a titkosszolgálat kérésére kiürítették − jelentette a The Washington Post című lap online oldalán egy szállodai tisztviselőre hivatkozva.

A WUSA nevű helyi televízió videót mutatott egy dobozos felépítményű, U-Haul feliratú teherautóról. A felvételen látható, ahogy a jármű egy sor acél útakadály mellett áll, egyenruhás rendfenntartók és egy kutya közelít hozzá. Egy távirányítású robot felfeszítette a teherautó hátsó ajtaját.

Az első ütközés után a sofőr másodszor is nekiment az útakadályoknak − jelentette a WUSA egy szemtanú jelentésére hivatkozva. A közösségi médiában közzétett rövid videón az volt látható, ahogy a teherautó közelről nekicsapódik az akadályoknak, a videó közzétevője szerint kétszer.

A washingtoni tűzoltóság szóvivője elmondta, hogy hétfő este, helyi idő szerint 21 óra 40 perckor érkezett hozzájuk egy bejelentés az esetről. „Minden egység készenlétben áll, hogy segítse a bűnüldöző szerveket bármiben, amire szükségük van a nyomozáshoz” − tette hozzá Vito Maggiolo szóvivő.

Borítókép: A Fehér Ház körüli útakadályoknak ütköző teherautó (Fotó: Twitter/Screenshot)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.