A Biden-kormány sokkal kritikusabb lenne Magyarországgal szemben

Néhány nappal a választások előtt az egyik legsikeresebb amerikai konzervatív televízió és internetes újság, a Newsmax tulajdonosát, a korábbi fehér házi tudósítót és ismert újságírót, Christopher Ruddyt kérdezte az Origó.hu a választásokról és az amerikai médiaviszonyokról.

Forrás: ORIGO.HU2020. 11. 01. 20:04
null
Newsmax Forrás: NEWSMAX
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Newsmax egy rendkívül sikeres amerikai konzervatív médiacsoport, amelynek hetilapja, internetes oldala és televíziós csatornája is van. A céget a Newsmax Media üzemelteti, amelynek központja Floridában van. Alapítója, vezérigazgatója és egyben többségi tulajdonosa Christopher Ruddy.

Newsmax
Fotó: NEWSMAX

Christopher Ruddy a New York-i St. John's Egyetemen történelem, Londonban közgazdasági diplomát szerzett, majd Jeruzsálemben is tanult. Pályája kezdetén New York Guardian címmel konzervatív havi kiadványt szerkesztett, majd a New York Post munkatársa, később ismert fehér házi tudósító is volt.

Christopher Ruddy és Donald Trump
Fotó: Twitter

Ruddy 1998. szeptember 16-án alapította a Newsmax.com-ot, a televíziós csatorna pedig 2014-ben jött létre, hogy a Fox News mellett újabb jobboldali, konzervatív alternatívát nyújtson a baloldali médiumok megdöbbentő túlsúlyával szemben. A Newsmax internetes újság a politikai hírek kategóriában piacvezető, többen olvassák, mint a rivális híroldalak cikkeit.

A Hír TV, a Magyar Nemzet vagy az Origó.hu számára rendkívül fontos és hiteles forrás a Newsmax.com, napi rendszerességgel idézzük írásaikat, tudósításaikat.

Az Origó.hu az amerikai választások előtt néhány nappal az amerikai médiahelyzettel, illetőleg a választásokkal kapcsolatban kérdezte röviden Christophe Ruddyt.

– Az Egyesült Államokban – ahogy Európában is – a médiumok elsöprő többsége balliberális (demokratákhoz közeli). Megváltoztatható ez ön szerint?

A mainstream média továbbra is túlnyomórészt liberális és rendkívül ellenséges Donald Trump elnökkel. Sokan abban reménykedtek, hogy az internet és a közösségi média terjedése lehetőséget ad a tárgyilagos vagy konzervatív médiának is, azonban ez nem történt meg. Sőt, ennek éppen az ellenkezőjét látjuk, hiszen az olyan közösségi oldalak, mint a Twitter, a Facebook és a Google folyamatosan elnyomják a konzervatív véleményeket és hangokat.

– Egy ilyen választási időszakban érkezik-e valamilyen politikai nyomás a balliberális oldal részéről, gyakori-e például a perekkel való fenyegetés?

Nem tapasztaltuk ezt a fajta nyomásgyakorlást. A sajtótörvények az Egyesült Államokban meglehetősen jó védelmet biztosítanak. Viszont ehelyett a balliberális média inkább lejárató cikkeket közöl az olyan médiumokról, amelyek támogatják az elnököt. A közösségi oldalak pedig megpróbálják korlátozni, hogy a konzervatív portálok és hírek kevesebb embert érjenek el.

– Amy Coney Barrett kinevezésével milyen változásokra számít a Legfelsőbb Bíróság működésében?

A Legfelsőbb Bíróság eddig is túlnyomórészt jobboldali volt. Bár John Roberts, a Legfelsőbb Bíróság elnöke egyre inkább középre húzódik, vagy akár balra. Barrett bíró viszont a jobboldal irányába mozdítja majd a bíróságot.

– Ön szerint mennyiben változna meg az Egyesült Államok viszonya Magyarországhoz, amennyiben Joe Biden nyerné a választást?

A Biden-kormány sokkal kritikusabb lesz Magyarországgal szemben. Arra fognak törekedni, hogy az országok kevésbé nemzetiek legyenek, és helyette erősebben integrálódjon az Európai Unióba és más nemzetközi szervezetekbe. Emellett erősen támogatni fogják a baloldali csoportokat Magyarországon, és kritizálni fogják a kormány munkáját. Arra kell számítani, hogy Biden olyan nagykövetet nevez majd ki, aki nem fogja támogatni az Orbán-kormányt. Nem lesz több Cornstein!

Hétfőn egyébként a Hír TV Amerika választ című műsorában, 22 óra 20 perckor beszélgetést láthatnak a sztárújságíróval, médiatulajdonossal, Christopher Ruddyval.

A Videa.hu-n folytatódott a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián John McCain-díjat nyert Mártonffy Balázsnak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusának sorozata az amerikai elnökválasztásról. A kutató az Egyesült Államok fővárosának rangos egyeteme, a washingtoni American University nemzetközi közszolgálati karán szerzett PhD-fokozatot 2019-ben. Íme, a nyolcadik videó.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.