A bitcoin árfolyama május óta a legalacsonyabb szinten

A bitcoin jegyzése 7000 dollár alá csúszott, utoljára májusban volt ilyen gyenge.

Forrás: MTI2019. 11. 25. 21:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ legismertebb kriptodevizájának napok óta tapasztalható gyengülését a szakértők szerint a kínai központi banknak az a jelzése váltotta ki, hogy tovább szigorítja a kriptodevizákkal történő kereskedés ellenőrzését.

Hétfő késő délelőtt a bitcoint május óta a legalacsonyabb szinten, 6589 dolláron jegyezték, 14 óra körül az árfolyama 7150 dollárra erősödött, ami 0,9 százalék drágulás az előző kereskedési nap záróértékéhez képest.

Október végén két nap alatt több mint 40 százalékkal drágult a bitcoin Hszi Csin-ping kínai elnöknek arra a kijelentetésére, hogy Kínának ki kell használnia a blokklánc technológia nyújtotta lehetőségeket.

A bitcoin idén eddig igen széles sávban mozgott. Az elmúlt egy hónapban a jegyzése csaknem 24 százalékkal gyengült. Idén júniusban még közel 13 ezer dollárt ért egy bitcoin. A kriptiodeviza árfolyama a dollárhoz képest az év eleje óta 85 százalékkal emelkedett.

A bitcoin 2017 végén ért a legtöbbet, csaknem 20 ezer dollárt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.