A brit kormány szerint kezelhető a Huawei eszközök biztonsági kockázata

A brit kormány úgy döntött, hogy kezelni tudja a kínai Huawei Technologies berendezései jelentette biztonsági kockázatokat az ötödik generációs mobil távközlési hálózat (5G) kiépítésénél – jelentette a Financial Times című londoni üzleti napilap vasárnap.

Forrás: MTI2019. 02. 18. 7:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újság a brit Nemzeti Kiberbiztonsági Központ (NCSC) álláspontját ismerő két forrásra hivatkozott.

A Financial Timesnak névtelenül nyilatkozó források egyike úgy vélekedett, hogy Nagy-Britannia döntése erősen fog hatni a latban más európai vezetőknél. „Más országok azzal érvelhetnek, ha a britek biztosak abban, hogy mérsékelni tudják a nemzetbiztonsági fenyegetéseket, akkor ők is biztosítani tudják majd a lakosaikat és az amerikai kormányt is arról, hogy körültekintően járnak el azzal, hogy továbbra is engedélyezik távközlési szolgáltatóiknak a kínai részegységek alkalmazását, míg tartják magukat a britek által javasolt óvintézkedésekhez” – mondta a forrás a lapnak.

Biztonsági megfontolásból nemrég az Egyesült Államok, majd Ausztrália, Új-Zéland és Tajvan is kizárta az 5G hálózatok fejlesztéséből a Huawei-t, illetve Japán is erre készül. Washington szerint Peking kémkedésre használhatja fel a Huawei, valamint a ZTE kínai telekommunikációs vállalat berendezéseit, a vádak arra a kínai jogszabályra hivatkoznak, amely megköveteli a technológiai vállalatok együttműködését a hírszerző szervekkel.

A Huawei ismételten valótlannak nevezte az amerikai vádakat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.