A Capitolium ostroma képekben és videón

Miközben a washingtoni Capitoliumban tegnap összeült a kongresszus, hogy az elektori szavazatok nyomán jóváhagyják Joe Biden elnökségét, Donald Trump hivatalban lévő elnök hívei ostromolni kezdték a törvényhozás épületét.

2021. 01. 07. 6:43
BIDEN, Joe; TRUMP, Donald
Washington, 2021. január 6. Donald Trump republikánus párti amerikai elnök támogatói tüntetnek a washingtoni Nemzeti Mallon 2021. január 6-án, amikor a kongresszus összeül, hogy hivatalosan is véglegesítse a demokrata párti jelölt, Joe Biden győzelmét hozó november 3-i elnökválasztás eredményét. A felirat jelentése: Trump győzött. MTI/EPA/Michael Reynolds Fotó: Michael Reynolds
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben a washingtoni Capitoliumban tegnap összeült a kongresszus, hogy az elektori szavazatok nyomán jóváhagyják Joe Biden elnökségét, Donald Trump hivatalban lévő elnök hívei ostromolni kezdték a törvényhozás épületét. A székházat lezárták, a képviselőket és szenátorokat rendőrök védik a hivatalban lévő elnök feldühödött támogatóitól. Az elnök ezzel az üzenettel fordult a Twitteren a támogatóihoz.

A rendbontások során egy nőt meglőttek a Capitoliumban. A fiatal nő életét vesztette.

A tüntetés fotókon:

(Fotók: reuters, MTI)

Négy halottja van a washingtoni Capitolium ostromának

Csaknem négyórányi zavar után biztonságosnak nyilvánították az amerikai törvényhozás épületét, amelyet Donald Trump távozó elnököt támogató tüntetők ostromoltak meg szerda este, megzavarva az elektori szavazatok hitelesítésének folyamatát. Paul Irving, a képviselőház illetékes tisztségviselője arról számolt be, hogy a hatóságok kiszorították a tiltakozókat a Capitoliumból, a törvényhozók így elhagyhatták az irodáikat. Ezt követően az épület környékéről is kiszorították a tüntetőket a nemzeti gárda részvételével. Tovább...

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.