A CDU éléről is kritizálják Katarina Barleyt

A német belpolitikában is port kavart a szociáldemokrata EP-alelnöknek a magyar kormány kiéheztetésről szóló nyilatkozata.

Magyar Nemzet
2020. 10. 07. 17:08
Barley, Katarina;
Berlin, 2019. május 26. Katarina Barley igazságügyi miniszter, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) listavezetõje a párt berlini székházában 2019. május 26-án, az európai parlamenti választások estéjén. MTI/EPA/Hayoung Jeon Fotó: MTI/EPA/Hayoung Jeon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Paul Ziemiak, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) főtitkára is kritizálta Katarina Barley német szociáldemokrata politikust, amiért egy korábbi interjúban Magyarország, majd Orbán Viktor kiéheztetéséről beszélt.

Ziemiak a Twitter-fiókján osztott meg egy Barleyt bíráló posztot Michael Kretschmer szászországi miniszterelnöktől, amihez azt a véleményt fűzte:

elfogadhatatlan Katarina Barley megnyilvánulása.

Szerinte a vitákat ugyanis érvekkel kell folytatni, ezek pedig sosem lehetnek sértők vagy bántók másokra nézve.

Írtunk róla korábban, hogy az Európai Parlament baloldali alelnöke a német Deutschlandfunk hírportálján közölt beszámoló szerint azt ecsetelte, hogy az olyan tagállamokat, mint Lengyelország és Magyarország, pénzügyileg ki kell éheztetni a jelenlegi jogállamisági vita margóján. Később a német országos közszolgálati rádió „javította a hibát”, szerintük Barley ugyanis a magyar kormány, kifejezetten Orbán Viktor pénzügyi kiéheztetéséről beszélt.

Az uniós parlamentben a lengyel kormánypárt kezdeményezte is, hogy a német szociáldemokrata alelnököt váltsák le a kirohanása miatt.

Berlin, 2019. május 26.
Katarina Barley igazságügyi miniszter, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) listavezetője a párt berlini székházában 2019. május 26-án, az európai parlamenti választások estéjén.
MTI/EPA/Hayoung Jeon
Fotó: MTI/EPA/Hayoung Jeon

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.