A CNN zsarolási botránya – egy egyszerű ember életét is képesek tönkretenni

Történt tehát, hogy egy országos nézettségű televíziós csatorna nekiment egy polgárnak.

Forrás: Tűzfalcsoport2021. 07. 02. 14:52
A Trump supporter wears a "CNN is fake news" t-shirt at a “Turn California Red” rally in Sacramento
Fotó: REUTERS Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tűzfalcsoport Blogstar-oldala a CNN legnagyobb agyonhallgatott botrányairól szóló sorozatának negyedik epizódját is azzal kezdi, hogy bizonyára sok olvasó számára nyilvánvaló az a tény, hogy a „függetlenobjektív” újságírás hierarchiájában a piramis tetején az angolszász hírcsatornák, így a brit BBC és az amerikai CNN állnak. Azonban ez csupán a látszat, egy mítosz, amit ezek a gigászi médiacégek felépítettek saját magukról. Aki a hitelességüket megkérdőjelezi, azt félnótásnak állítják be: láthattuk, mi történt Donald Trumppal. A volt amerikai elnök hivatali idejének négy éve alatt folyamatos hadban állt az általa „fake news” médiának bélyegzett baloldali, fősodratú sajtóval. Mégis ki merte mondani az igazságot, hogy ezek a sajtóorgánumok tulajdonképpen bármit mondhatnak, a többség nem mer ellentmondani nekik.

A Tűzfalcsoport cikksorozata lerántja a leplet a morális felsőbbrendűség-érzetükben lubickoló erkölcsi hullákról a „függetlenobjektív” médiumoknál.

A zsaroló csatorna

A Blogstar-oldal cikkében nem árul el nagy titkot, amikor azt írja, hogy a CNN újságírói el vannak ájulva saját „függetlenobjektív” minőségüktől. Az már meglepőbb, hogy ezt úgy teszik és tették, hogy nem rejtették véka alá, mennyire utálták Donald Trump amerikai elnököt. Mégis, amikor a Reddit blogon egy felhasználó posztolta az általa készített mémvideót arról, hogy Trump a CNN-nel birkózik, mélységesen felháborodtak – idézi fel a Tűzfalcsoport cikke.

A viccből posztolt videót az elnök jópofának tartotta, ezért 2017. július 2-án meg is osztotta Twitter-oldalán (mint ismeretes, a közösségi oldal törölte Trump felhasználói fiókját, így a videó sem elérhető már). Több sem kellett a CNN-nek, olyan volt ez számukra, mint bikának a vörös posztó. Két nappal később jelentkeztek a válaszcsapással, mégpedig azzal a hírrel, hogy megtalálták a közben népszerűvé vált videó készítőjét, egy bizonyos „HanAssholeSolo” néven regisztrált Reddit-felhasználót. A CNN által közölt, Andrew Kaczynski által szerzett cikkben levezették, hogyan jöttek rá a videót készítő ember valódi személyazonosságára.

Történt tehát, hogy egy országos nézettségű televíziós csatorna (ne feledjük, az USA lakossága több mint 300 millió ember) nekiment egy polgárnak. A felhasználó közzétett egy bocsánatkérő posztot a CNN felé, egyben a múltban általa megosztott, potenciálisan „rasszistának, iszlamofóbnak és antiszemitának minősíthető” tartalmak miatt is kanosszát járt.

Utóbbiakat nem ismerjük, de tekintettel arra, hogy a politikai korrektség tombolásának köszönhetően ma már mindennek lehet másokat sértő olvasata, könnyen lehet, hogy a Redditre posztoló férfi elébe akart menni az újabb vádaknak és boszorkányüldözésnek. Ezután törölte is profilját a blogról.

Miután a CNN jelezte, hogy felfedezték, ki áll a mémet posztoló fiók mögött, annak tulajdonosa – akiről csak az derült ki, hogy férfi – kérte, hogy ne hozzák nyilvánosságra a nevét. Erre a csatorna egy közleménnyel válaszolt:

„A CNN nem hozza nyilvánosságra HanAssholeSolo nevét, mert ő egy magánember, és hosszas nyilatkozatban kért bocsánatot, kifejezte a sajnálatát azzal, hogy levette a posztot és megígérte, hogy nem fog a jövőben ilyen csúnyán viselkedni a közösségi médiában. Ráadásul a közleménye okulásul szolgálhat másoknak, hogy ne tegyenek ilyet. A CNN fenntartja a jogot, hogy nyilvánosságra hozza a kilétét, ha bármi változás következne be.”

Magyarul,

a CNN megzsarolta a felhasználót azzal, hogy ha nekik nem tetsző tartalmak posztolásáról tudomást szereznek, ország-világ előtt lerántják a leplet róla. Onnantól meg kit érdekel, ha mondjuk az Antifák meglincselik, nem? Rendkívül etikátlan már csak az is, hogy ez felmerült a CNN újságíróiban.

Ennyit a liberális csatorna elveiről és erkölcsi felsőbbrendűség-érzetéről… Képesek lennének egy egyszerű ember életét tönkretenni, sőt veszélybe sodorni, mindezt a sértettségük miatt. Mélységesen szégyelljék el magukat! – olvasható a Tűzfalcsoport cikksorozatának negyedik részében.

A Tűzfalcsoport Blogstar-oldalának a CNN botrányairól szóló cikksorozata korábbi részeinek szemlézett változata IDE, IDE és IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.